Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

11 Mai 2020
Vizualizari: 509
Comentează add

În unele localităţi din judeţul Buzău oamenii beau apa adusă cu cisterna Companiei de Apă, asta după ce rezervele din sol s-au terminat, din cauza secetei.

În unele localităţi din judeţul Buzău, oamenii beau apa adusă cu cisterna

cristina-moise-buzau

Foto: antenasatelor.ro

În unele localităţi din judeţul Buzău oamenii beau apa adusă cu cisterna Companiei de Apă, asta după ce rezervele din sol s-au terminat, din cauza secetei, pentru că apa este atât de nocivă încât nu este bună de spălat mâinile.

Infrastructura de apă potabilă din numeroase localităţi ale judeţului Buzău ar urma să se înnoiască printr-un proiect care îşi aşteaptă finanţarea din octombrie 2019, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Cu 300 de milioane de euro, 42 de localităţi buzoiene ar urma să aibă reţele noi de apă potabilă, iar în 58 de localităţi ar trebui să se înfiinţeze sisteme de canalizare menajeră. Proiectul este unul fruntaş la nivel european, însă, din cauaza pandemiei COVID -19, orice demers european a fost amânat.

Între timp însă, tot mai multe localitaţi buzoiene rămân fără apă de băut. Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău, a exemplificat cu Grebănu, Topliceni, Pătârlagele, Vipereşti, iar despre Amaru spune că are apă, însă nici pentru spălat pe mâini nu este bună.

În jurnalele zilei la Radio România Actualităţi vorbim şi despre soluţii, ca oamenii să aibă apă de băut, până când proiectul POIM primeşte finanţare.


Etichete (ii)potabilabuzauseceta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live