Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1633
Comentează add

Pârtiile "Platoul Soarelui" şi "Teleschiul 3" sunt singurele unde se mai poate schia. Calitatea pârtiilor poate fi apreciată cu nota 5, pe o scară de la 1 la 10.

În staţiunea Straja se poate schia doar pe două pârtii

ilie-pintea

Foto: Arhivă

La acest sfârşit de săptămână, pârtiile "Platoul Soarelui" şi "Teleschiul 3" sunt singurele din staţiunea Straja unde se mai poate schia, dar condiţiile de alunecare nu sunt dintre cele mai bune.

Şeful formaţiei Salvamont Lupeni, George Resiga, a declarat că în ambele zone schiabile calitatea pârtiilor poate fi apreciată cu nota 5, pe o scară de la 1 la 10.

În absenţa ninsorilor naturale, pârtiile au fost întreţinute cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială, dar prognoza meteo este încurajatoare pentru următorul interval.

Salvamontiştii se aşteaptă ca numărul turiştilor care ajung în Straja la acest sfârşit de săptămână să fie de circa 1.500 de persoane, mulţi turişti profitînd de vremea frumoasă pentru a aborda mai multe trasee de creastă, dintre cele care sunt deschise.

Salvamontiştii le recomandă drumeţilor să folosească echipament adecvat, pentru că la altitudini mai mari de 1.800 de metri, pe timpul nopţii se formează gheaţă.

Pentru cei care ajung în Parcul Naţional Retezat, salvatorii montani au anunţat că sunt deschise refugiile din Poiana Pelegii şi Bucura.

Salvamontiştii vor patrula, la acest sfârşit de săptămână, pe creasta Masivului Vâlcan şi pe zona centrală a Retezatului.


Etichete Ştiri VestStrajapârtiischitraseeParcul Retezatsalvamontişiechipamentturiştizăpadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live