Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

31 Ianuarie 2021
Vizualizari: 273
Comentează add

În campania de vaccinare, doar 250.000 de persoane din Spania au primit cele două doze de vaccin anti-COVID.

În Spania intră în vigoare noi restricţii, începând de duminică seară

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

    Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Tot mai multe ţări europene îşi închid frontierele, pentru a ţine în frâu răspândirea noilor tulpini ale virusului.
 
Cetăţenii din afara Uniunii Europene nu mai pot intra de azi în Franţa, iar cei din forul comunitar au obligaţia de a prezenta un test PCR negativ.
 
Şi Germania interzice accesul persoanelor care vin din zonele în care circula masiv variantele mai contagioase ale coronavirusului.
 
Din această seară şi în Spania intră în vigoare noi restricţii, după ce au fost înregistrate în ultima săptămână aproape 250 de mii de noi cazuri de infecţii şi aproximativ 400 de decese pe zi.
 
De la Madrid transmite corespondenta noastră Ana Maria Damian:
 
Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Datele epidemiei de COVID-19 în Spania arată că în unele provincii 2% din populație este contaminată.
 
Unica provincie unde numărul cazurilor scade și are o incidență sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori este Santa Cruz de Tenerife, din Insulele Canare. Din cauza numărului prea mare de persoane infectate, în toate zonele s-au impus restricții noi şi s-au izolat localități întregi.
 
În regiunea Castilla şi Leon autoritățile au decis, într-o ședință extraordinară, închiderea barurilor și a restaurantelor, program de închidere a magazinelor la ora 18:00, suspendarea activității bibliotecilor, muzeelor și teatrelor, precum și interzicerea circulației pe stradă începând cu ora 20:00.
 
Măsurile intră în vigoare duminică seara. În regiunea Madrid, de asemenea, începând de luni, 40 de localități și mai multe zone sanitare din capitală sunt izolate, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.
 
În campania de vaccinare, doar 250.000 de persoane din Spania au primit cele două doze de vaccin anti-COVID.
 
Din cauza întârzierilor de livrare, regiuni mari, precum Madrid și Catalonia, sunt nevoite să-şi adapteze strategia și să oprească vaccinarea cu prima doză, pentru a putea da prioritate persoanelor care urmează să primească a doua doză de vaccin.
 
Realizator: Portugalia reintroduce controalele de-a lungul graniţei de 1.200 de kilometri cu Spania şi închide unele puncte terestre de frontieră.
 
Autorităţile de la Lisabona se confruntă cu o situaţie gravă, din cauza variantei braziliene a virusului.
 
(PH)
 

Etichete Spaniarestrictiivaccinarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live