Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Ministerul Sănătăţii consideră că sunt necesare schimbări în privinţa indicilor din raportările infectărilor.

În România, „se testează mai puţin decât ar fi cazul”

radiojurnal

Ministerul Sănătăţii consideră că sunt necesare schimbări în privinţa indicilor din raportările infectărilor cu coronavirus şi în cea referitoare la volumul de teste relizate zilnic.

Secretarul de stat Andreea Moldovan spune că în prezent, datele oficiale nu reflectă fidel situaţia din România, întrucât se testează mai puţin decât ar fi cazul, iar multe teste pozitive nu sunt raportate, mai ales în cazul celor făcute la domiciliu. Ea a precizat că în perioada următoare va fi încurajată folosirea testelor rapide antigen.

Andreea Moldovan: Fiind nişte teste care sunt foarte rapide, cum le spune, de fapt, numele, pe care le avem la îndemână, care durează în jur de 15 minute pentru a avea un rezultat, categoric că această capacitate de testare va putea fi crescută. În prezent, acest lucru nu se întâmplă ca atare. Există încă o latență în a testa în unitățile medicale și mai ales de a raporta aceste teste. În plus, aceste teste se fac momentan și la domiciliu. Sunt mulți oameni care îşi fac testarea, un membru al familiei iese pozitiv, iar ceilalți în familie nu îşi mai fac testul, pentru că nu are rost să îl folosească suplimentar, iar acel test nu se raportează. Astfel încât unul dintre focusuri este de a sublinia importanța testării și a raportării, tocmai ca să avem acea imagine corectă.

Andreea Moldovan a adăugat că Ministerul Sănătăţii îşi doreşte ca testele rapide pentru depistarea coronavirusului să fie folosite şi în şcoli, în perspectiva reluării cursurilor în sălile de clasă, dar în condiţii de siguranţă pentru cadrele didactice, pentru copii şi pentru familiile lor.


Etichete (ii)testariromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live