Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2021
Vizualizari: 226
Comentează add

Avertizarea este valabilă până mâine la ora 23:00.

În România intră în vigoare un cod galben de ninsori

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Mihai Bădescu

Peste câteva ore intră în vigoare un cod galben de ninsori și viscol valabil pentru opt județe din jumătatea de sud-est a țării, inclusiv Bucureștiul.

Avertizarea este valabilă până mâine la ora 23:00.

Stratul de zăpadă va atinge 15 cm și chiar mai mult în unele locuri, iar minimele termice se vor încadra între -8°C și +1°C, a declarat cu puțin timp în urmă pentru RRA Marina Antonescu, de la Administrația Națională de Meteorologie.


Marina Antonescu: În jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent, cu grosimi de până la 15-20 cm, izolat poate chiar 30 de cm, iar în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei va fi de interes și vântul, care va avea rafale de 55-70 de km/h, viscolind astfel ninsoarea și determinând în același timp scăderea semnificativă a vizibilității. Județele vizate sunt Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați și, de asemenea, municipiul București. În capitală, începând din această seară și până în după-amiaza zilei următoare, temporar se vor semnala precipitații la început sub formă de lapoviță, apoi va ninge și se va depune strat de zăpadă neuniform, în general de 8-12 cm. Și vântul va avea unele intensificări în capitală, cu viteze la rafală de 35-40 km/h. Temperaturile minime de mâine dimineață la nivelul întregii țării se vor situa între -8°C și 1°C, iar în capitală mâine dimineață așteptăm -1/0°C.

(RS)


Etichete ninsoricod galben(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live