Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2020
Vizualizari: 309
Comentează add

A fost demarată achiziţia pentru noi doze de vaccin

În România- 39 de decese din cauza gripei

radiojurnal

 

Ultimul bilanţ dat publicităţii, ieri, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile urcă la 39 numărul deceselor cauzate de gripă.

În ţară, 90 de şcoli şi grădiniţe sunt închise parţial sau total din cauza îmbolnăvirilor provocate de virusul gripal, ceea ce afectează aproximativ 3.150 de elevi.

În judeţul Vaslui, unde se înregistrează în jur de 2.700 de cazuri de viroze respiratorii şi 54 de cazuri de gripă, spitalele au luat măsuri speciale.Aparţinătorii pacienţilor trebuie să ştie că au doar o oră pe zi rezervată vizitelor, una sau două persoane pot avea acces la fiecare bolnav şi nu mai mult de 15 minute. Problema este că pacienţii internaţi trebuie să respecte şi ei regulile, astfel încât să nu părăsească incinta unităţii spitaliceşti cu încălţămintea folosită în saloane şi să nu vină în contact cu aparţinătorii care au viroze respiratorii.

Cele 1,6 milioane de doze de vaccin comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, dar a fost demarată achiziţia pentru noi cantităţi, a declarat aseară, într-o intervenţie televizată, ministrul în exerciţiu al sănătăţii, Victor Costache. El a mai precizat că anul acesta procedurile de achiziţie vor începe în luna martie, pentru ca în sezonul viitor să nu mai fie o criză a serurilor pentru imunizare.


Etichete gripavirozeVasluiVictor Costachevaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live