Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

23 Decembrie 2017
Vizualizari: 982
Comentează add

Cei care au mers în magazine în ultimele zile au putut constata că multe alimente de bază costă mai mult, faţă de preţurile cu care erau obişnuiţi.

În prag de Crăciun "s-au scumpit multe alimente de bază"

adrian-lungu-salaj

 Foto. Arhiva.

Cei care au mers în magazine în ultimele zile au putut constata că multe alimente de bază costă mai mult, faţă de preţurile cu care erau obişnuiţi.

În prag de Crăciun s-au scumpit ouăle, untul şi carnea de porc, spun şi cumpărătorii din judeţul Sălaj, care consideră că comercianţii profită exagerat de perioada sărbătorilor.

-: Destul de grav, pentru că ultima dată cand am luat cu 48 de bani şi acum sunt 90, în alte locuri chiar un leu. Şi ţinând cont că toate se scumpesc de la o zi la lta, practic e foarte greu, mai ales pentru noi, pensionarii.

Reporter: Preţurile au inregistrat o creştere bruscă mai ales în magazinele din mediul urban, un ou ajungand să coste la Zalău între 70 de bani şi un leu. Creşteri de preţ au fost înregistrate şi la carnea de porc. Dacă în ultimii 2 ani preţul oscila între 8 şi 10 în viu, în această toamnă a urcat şi la 11 sau chiar 12 lei.

-: Spuneţi-mi, cu cât dai kilu'?

-: Puiule, cu 12.

-: 12 lei. Ăsta are cam 120 de kilograme.

-: Mai mult are.

-: Bănuiesc că e de vânzare.

Reporter: Sunt de vânzare?

-: Ai băiatului sunt.

Reporter: Bună dimineaţa! Sunt de vânzare. Cât costă?

-: Perechea 4 jumate.

Reporter: Mai lăsaţi din preţ?

-: Da, da.

Reporter: Oficialii Direcţiei agricole Sălaj spun că de vină pentru scumpirea ouălelor de găină este atât scăderea importurilor mai ales din Polonia, pe fondul reducerii producţiei la nivel european, dar şi scumpitea carburanţilor şi a materiei prime. Inginerii Direcţiei Agricole Sălaj mai spun că în multe cazuri scumpirea este înregistrată numai la comerciant, nu şi la productor.


Etichete În prag de Crăciun ,s-au scumpit multe alimente de bazăsalajcarnea de porc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live