Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

11 Martie 2019
Vizualizari: 3081
Comentează add

În oraşul german Ingolstadt a fost prezentat astăzi un model de taxi zburător, care urmează să fie testat în lunile următoare.

În oraşul german Ingolstadt a fost prezentat un model de taxi zburător

vlad-draghicescu-bonn

German Minister of State for Digitization Dorothee Baer (L) and German Minister of Transport and Digital Infrastructure Andreas Scheuer (R) watch a prototype of the electrically-powered vertical take-off and landing aircraft City Airbus in Ingolstadt, Germany, 11 March 2019. The aircraft is developed by Airbus Helicopters for commuting traffic and is able to carry four persons. EPA/TIMM SCHAMBERGER

În oraşul german Ingolstadt a fost prezentat astăzi un model de taxi zburător, care urmează să fie testat în lunile următoare.

Aparatul produs de Airbus seamănă cu o dronă, are patru locuri şi este dotat cu un motor electric.

Guvernul federal a reiterat cu acest prilej că doreşte ca Germania să devină lider mondial în domeniul taxiurilor aeriene. 

În prezenţa Dorotheei Bär, ministrul de stat pentru digitalizare şi a ministrului federal al transporturilor, Andreas Scheuer, ambii conservatori, Airbus a prezentat în premieră mondială, la Ingolstadt, un concept de taxi zburător cu operare electrică, la care lucrează de doi ani.

CityAirbus ar putea să transporte în mod autonom, până la patru persoane, pe rute fixe, de pildă, de la aeroport spre centrul oraşului. Vehiculul, cu un total de opt rotoare, similar ca aspect cu o dronă, a fost testat până acum numai la sol.

În săptămânile viitoare, taxiul aerian va fi supus primului test cu decolare şi aterizare verticală, pe aerodromul Airbus din Manching, lângă Ingolstadt. CityAirbus, dezvoltat în colaborare cu grupul Siemens, nu va fi utilizat în scop comercial înainte de 2025.

Ca măsură de siguranţă înainte de a fi lăsat să decoleze în mod autonom, taxiul aerian va fi operat de un pilot.

Unii specialişti avertizează că aglomeraţia de pe străzi s-ar putea muta în aer, dar şi că trebuie concepute urgent legi vizând circulaţia taxiurilor zburătoare autonome, în special în ceea ce priveşte responsabilitatea în caz de accident.


Etichete taxigermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live