Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

6 Octombrie 2020
Vizualizari: 277
Comentează add

În județul Galați s-au închis din nou teatrele și cinematografele

maria-mandita-galati

 Galati. Arhivă foto: ugal.ro. 

Tot mai multe autorități locale adoptă, din nou, diverse restricții după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a depășit 1,5 la mia de locuitori. În județul Galați, de exemplu, s-au închis din nou restaurantele, barurile și cafenelele din interior, teatrele și cinematografele, precum și sălile de jocuri de noroc. Măsura se aplică în Municipiul Galați, dar și în comunele Vânători, Şendreni și Cuca, după cum transmite corespondenta noastră Maria Măndiță.
 
Reporter: Prima măsură se referă la închiderea activității din interior a tuturor cluburilor cu jocuri de noroc, precum și a restaurantelor, barurilor, cafenelelor ori altor unități în care se prepară, se consumă sau se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice sau nealcoolice. Totuși, restaurantele, barurile și cafenelele din hoteluri sau pensiuni pot funcționa, dar doar pentru persoanele cazate acolo. Totodată, la nivelul Municipiului Galați, se închid până pe 12 octombrie toate teatrele și cinematografele. În plus, s-a luat decizia ca la evenimentele religioase să poată participa doar persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea în care se află biserica.
 
De asemenea, toți angajatorii de stat sau privaţi trebuie să își organizeze activitatea astfel încât acolo unde se poate angajaţii să lucreze de acasă în regim de telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil programul de muncă să fie declarat pentru evitarea aglomerației.
 
Pentru respectarea tuturor măsurilor restrictive, polițiștii, jandarmii, împreună cu angajații Direcție de Sănătate Publică vor desfășura controale în toate locurile aglomerate, cu atât mai mult cu cât încă din luna august purtarea măștii în aer liber este obligatorie în Municipiul Galați, în piețe, stațiile de autobuz, pe faleza Dunării și în cele mai mari parcuri din oraș.
 
Realizator: Și în București, unde sunt în continuare cele mai multe cazuri din țară, se așteaptă restricții. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență decide azi măsurile necesare.
 
(PH)
 
 
 

Etichete Galatiteatrecinematografeinchidere(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live