Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 237
Comentează add

Oamenii au venit să-și exercite dreptul la vot, deși județul are un număr ridicat de cazuri de COVID-19, 52 - conformitate de ieri până astăzi.

În județul Brașov prezența la vot este de peste 30%

radiojurnal

Județul Brașov are o prezență la vot de peste 30%. La această oră este puțin sub media din întreaga țară.

Oamenii au venit să-și exercite dreptul la vot, deși județul are un număr ridicat de cazuri de COVID-19, 52 - conformitate de ieri până astăzi.

Corespondentul RRA Adrian Cârneciu ne aduce mai multe informații, în direct. Adrian, bună ziua!

Reporter: Bună ziua și bun găsit! Așa este, la secția la care am votat, situația în cel mai mare cartier nou construit al Brașovului, unde majoritatea votanților se încadrau în segmentul de vârstă 25-44 de ani, am văzut oameni care nu se îngrămădeau, își așteptau liniștiți rândul la cozi, cu măști pregătite. Unii aveau și pixuri în mână, aduse de acasă. Pricepeau că, în ciuda importanței unui asemenea moment care decide destinul urbei pentru următorii patru ani, sănătatea zilei de mâine, a fiecăruia dintre noi depinde de o conduită civică asumată în această zi. Am întâlnit chiar și o persoană venită de la peste 1.000 de km, din Republica Cehă, doar pentru a vota.
-: Dacă ploua nu ieșeam pentru că plouă, dacă se întâmpla altceva, cu siguranță decideam că e imposibil să votăm în ziua aia; probabil că pentru unii e mai comod să se plângă patru ani și să nu facă nimic apoi.
-: Deja s-au dat drumul la tot felul de activități, trebuie să ne reintrăm în normal, consider că este normal să venim și la vot.  
-: Suntem obișnuiți deja cu măști, cu dezinfectant, cu toate cele, sunt ale noastre, le avem de acasă, nu stăm în baza autorităților să ne dea.
-: Au fost măsuri suplimentare de siguranță, dar asta în folosul nostru.


Etichete (ii)votarebuzau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live