Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

5 Martie 2021
Vizualizari: 329
Comentează add

În județul Arad, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut cu o treime față de luna ianuarie.

În județul Arad, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut

petrut-hirtescu

 Foto: Grupul de Comunicare Strategică

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie, ora 13:02:15) - Emisiunea: "Radiojurnal" - "În județul Arad, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut cu o treime față de luna ianuarie, iar cazurile par tot mai grave și cu evoluții surprinzătoare.

În aceste condiții medicii recomandă populației să se protejeze, iar în caz de simptome să se prezinte cât mai rapid la spital.

Șefa secției COVID din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Dana Olar:"Anul acesta, din păcate, evoluția este mai gravă. Avem cazuri care se internează aparent cu o formă ușoară înspre medie și care în câteva zile evoluează nefavorabil. Pe de o parte, aș face apel către populație să continue să păstreze regulile de distanțare socială, de igienă. Pe de altă parte, în clipa în care un caz nu evoluează favorabil la domiciliu, să se adreseze prompt spitalului, pentru că este singurul loc în care poate fi corect manageriat acest caz."


Realizator: Administrația Spitalului Clinic de Urgență din Arad a decis suplimentarea paturilor destinate pacienților cu coronavirus, transformând o secție care trata bolnavi non-COVID într-una destinată celor infectați.

Purtătorul de cuvânt al unității, Simina Roz:"La această oră avem un număr de 182 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, dintre aceștia 21 de pacienți sunt internați pe terapie intensivă. Comparativ cu a doua parte a lunii ianuarie 2021, când aveam între 110-120 de pacienți internați, zilele acestea avem până la 185. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis să suplimenteze numărul de paturi destinate pacienților cu SARS-CoV-2, în cazul în care va crește și mai mult numărul de internări."


Etichete virusmască(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live