Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

27 Aprilie 2020
Vizualizari: 978
Comentează add

Cabinetele de medicină de familie din Sfântu Gheorghe vor primi câte 25 de teste fiecare, din partea primăriei, iar 50 de teste vor fi atribuite Colegiului Medicilor Dentiști.

În jud. Covasna cei cu urgențe stomatologice vor fi testați pentru COVID-19

oana-negrea-sfantu-gheorghe

 foto: Arhiva/ Alina Bujancă

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe, din județul Covasna, care trebuie să meargă urgent la stomatolog vor putea beneficia gratuit de intervenții, dar în prealabil vor fi testați pentru COVID-19.

Autoritățile locale au comandat peste 5.500 de teste rapide, care vor fi folosite și pentru alte categorii. Din cele aproape 5.500 de teste de sânge rapide comandate de Primăria Sfântul Gheorghe, peste 1.570 au fost deja livrate.

Iar pentru acestea s-au achitat 30.000 de lei din bugetul local, adică în jur de 19 lei/bucata. Cabinetele de medicină de familie din Sfântu Gheorghe vor primi câte 25 de teste fiecare, din partea primăriei, iar 50 de teste vor fi atribuite Colegiului Medicilor Dentiști în vederea testării pacienților care beneficiază de servicii stomatologice de urgență.

Personalul asociațiilor de proprietari a fost testat săptămâna trecută și așteaptă rezultatele, iar săptămâna aceasta vor fi testați și taximetriștii din oraș. Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a testat luna aceasta toți angajații din cadrul instituției, iar 67 dintre aceștia au fost confirmați pozitiv.

Majoritatea sunt asimptomatici sau au forme ușoare și sunt izolați la domiciliu, spune managerul spitalului, Andras Nagy-Robert:

"Având în vedere că s-au confirmat pozitiv o parte din colegii noștri, a trebuit să aducem măsuri de reorganizare a activității și am detașat personal de pe secția de cardiologie, la secția de terapie intensivă, până astăzi pentru angajați am făcut aproape 1.000 de teste", a explicat Andras Nagy-Robert.

(S.S.)

 

Etichete CovasnaSfântu GheorghecoronavirusstomatologieAndras Nagy-Robert

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live