Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

13 Mai 2020
Vizualizari: 83
Comentează add

În Italia, unde numărul deceselor se apropie de 31.000, locul trei mondial după Statele Unite și Marea Britanie, continuă măsurile privind ridicarea izolării.

În Italia continuă măsurile privind ridicarea izolării #Covid-19

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

În Italia, unde numărul deceselor se apropie de 31.000, locul trei mondial după Statele Unite și Marea Britanie, continuă măsurile privind ridicarea izolării.

De luna viitoare, mai devreme decât era prevăzut inițial, se vor redeschide restaurantele, barurile, saloanele de coafură și cele de înfrumusețare. Italia se pregătește din 25 mai și de primirea turiștilor.

După mai multe zile de discuții, și după ce deja în regiunea Calabria și în provincia autonomă Bolzano s-au deschis barurile și restaurantele, chiar și fără clienți care nu puteau justifica o astfel de deplasare, premierul Giuseppe Conte a fost de acord ca de luni să-și reia activitățile în toată Italia, pe lângă magazine și muzee, și saloanele de coafură, de înfrumusețare, restaurantele și barurile.

Tot de atunci, credincioșii vor putea intra după trei luni de absență și în biserici, peste tot, respectând anumite orare și distanțarea socială impusă de guvenul de la Roma.

Premierul însă i-a avertizat pe președinții celor 20 de regiuni din peninsulă că executivul poate interveni în orice moment pentru a bloca toate activitățile în cazul în care numărul de infectări și al deceselor începe să crească după o săptămână sau două de la această deschidere.

Cetățenii vor putea circula fără declarația pe proprie răspundere, însă încă până la 1 iunie nu au voie să iasă din regiunea de rezidență.

Toate aeroporturile din Italia sunt deschise cu foarte puține zboruri în străinătate, mai mult la nivel național.

Porturile și aeroporturile din insula Sardinia sunt în continuare închise și vor fi operative în întregime de la 21 mai. În această perioadă, s-a asigurat doar câte o cursă pe zi pe ruta calea R.I Roma și o alta calea R.I Milano.

Respectând normele de siguranță, regiunea Emilia-Romagna anunță că de luni vor fi deschise și plajele de la Rimini, unde au fost amplasate umbrele la o distanță de 13 metri pătrați între ele și de un metru și jumătate între șezlongurile de pe plajă.

În regiunea autonomă Trentino-Alto Adige, încă de ieri cetățenii au putut să mănânce la restaurant și au intrat pentru cumpărături în altfel de magazine decât cele alimentare deschise până în prezent.

Autoritățile regionale anunță chiar că de la 25 mai hotelurile și structurile de cazare îi așteaptă pe turiști.

(RS)


Etichete italiacoronavirusroma(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live