Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

22 Februarie 2020
Vizualizari: 786
Comentează add

Epidemia s-a agravat în nordul peninsulei, unde 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate într-o singură zi.

În Italia, al doilea deces din Europa din cauza #Covid-19

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Gara din Piacenza închisă din cauza infecțiilor cu coronavirus. Foto: Elena Postelnicu.

În Italia s-a înregistrat azi-noapte al doilea deces din Europa din cauza infecţiei cu coronavirus.

Este vorba despre un pensionar în vârstă de 78 de ani din Padova.

Epidemia s-a agravat în nordul peninsulei, unde 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate într-o singură zi, în regiunile Lombardia şi Veneto. Corespondenta noastră, Elena Postelnicu, transmite:


Reporter: Unul dintre cei doi pensionari contaminați cu coronavirus din Padova, regiunea Veneto, a decedat. În numai 24 de ore, alte 15 persoane din zona Lodi, regiunea Lombardia au contractat coronavirus. Printre pacienții izolați deja sunt și cinci medici. Cazul cel mai grav este primul confirmat, directorul unei societăți, în vârstă de 38 de ani, internat la terapie intensivă a spitalului din Codogno.

Soția sa, însărcinată, contaminată și ea, și prietenul de la care ar fi putut lua virusul, al cărui test este însă negativ, se află internați în Spitalul Sacco din Milano. 250 de italieni care au intrat în contact cu persoanele contaminate așteaptă rezultatele testelor de depistare a virusului.

Şcolile, bisericile, magazinele, barurile și discotecile din 10 orașe din Lombardia și Veneto sunt închise pentru cinci zile, la decizia primarilor.

Localnicii, în schimb, sunt sfătuiți să rămână în case, atâta vreme cât nu a fost găsită încă persoana care a răspândit virusul


Etichete coronavirusitaliadeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live