Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lamprinidou

30 Iulie 2019
Vizualizari: 1108
Comentează add

În Grecia, numărul persoanelor cu virusul West Nile s-a dublat

michaela-lamprinidou

 Foto: wikipedia.org.

În Grecia, numărul persoanelor cu virusul West Nile s-a dublat în ultima săptămână, ajungând la 10 cazuri, potrivit raportului saptămânal al Organizaţiei Naţionale pentru Sănătatea Publică. În urma probelor de laborator, au fost semnalate cazuri de West Nile atât în zone rurale, cât şi urbane, transmite de la Atena corespondentul RRA, Michaela Lambrinidou.

Primele cazuri înregistrate au fost în regiunile din nordul țării, respectiv în județele Pieria, Katerini, Kavala, zone turistice aglomerate, preferate de turiștii din țările balcanice, respectiv din România. Iar ultimele cinci cazuri înregistrate au fost în Attica, la Atena.

Dintre cei diagnosticați cu virusul West Nile în Grecia, cinci oameni au avut simptome ale unor boli neurologice, precum: encefalită, meningită şi paralizie acută, iar ceilalți doar simptome asemănătoare gripei, precum febră şi dureri de cap.

Autorităţile sanitare din Grecia îi sfătuiesc pe turişti să ia măsuri pentru a evita muşcăturile de ţânţari în condiţiile în care 50 de oameni au murit anul trecut din cauza virusului West în Grecia.

După incendiile de vegetație și ploile abundente din ultima perioadă, ţânţarii reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor, având în vedere că mușcăturile acestor insecte pot răspândi virusul West Nile pretutindeni și tuturor.


Etichete ţânţariGreciaWest Nile

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live