Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

1 Iulie 2021
Vizualizari: 310
Comentează add

Gradul de disponibilitate pentru vaccinare în rândul oamenilor nevaccinați a continuat să scadă și se situează la 49%, potrivit Universității din Erfurt.

În Germania, dorinţa populaţiei de a se vaccina începe să scadă

vlad-draghicescu-bonn

 Foto: https://www.facebook.com/ROVaccinare/

În Germania, deși vaccinurile sunt suficiente, dorința populației de a se vaccina începe să scadă - spun experții, avertizând că incidența scăzută a infecțiilor determină mulți oameni să nu mai ia în serios riscurile pandemiei.

Nu întâmplător, unele landuri federale încearcă prin metode noi să îi determine pe oameni să se vaccineze.

Corespondenţă din Germania - Reporter: Vlad Drăghicescu - "Există suficiente locuri unde să te duci să te vaccinezi, precum și suficient vaccin, dar în prezent nu avem suficienți doritori" - a declarat Klaus Heckemann, președintele Asociației asiguratorilor publici de sănătate din landul Saxonia, precizând însă că situația variază de la o regiune la alta. "În Saxonia, situația este limpede: observăm o ușoară scădere a dorinței oamenilor de a se vaccina" - a remarcat și ministrul sănătății de aici, social-democrata Petra Kopping. "Putem - a adăugat aceasta - să facem tuturor o ofertă de vaccinare și îi putem încuraja pe toți să o accepte". 

Potrivit Crucii Roșii germane, săptămâna trecută, în centrele de vaccinare din această regiune, situată în estul Germaniei, aproape 7.000 de programări pentru a doua vaccinare nu au fost onorate. Şi în Bavaria se pare că asaltul asupra centrelor de vaccinare s-a cam încheiat. 

"Simțim o anumită oboseală în rândul populației în ceea ce privește vaccinarea" - a remarcat ieri premierul bavarez Markus Soder, confirmat de ministrul sănătății din același land, Klaus Holetschek. "Intrăm într-o perioadă în care disponibilitatea de a merge la vaccinare scade" - a declarat oficialul creștin-social.

În opinia responsabililor din sănătate, există mai multe motive pentru declinul numărului de vaccinări. Unul dintre acestea este vacanța de vară, mulți oameni care au primit primul vaccin amânând rapelul până la revenirea din concediu. Nu puțini oameni - spun experții - consideră că o singură vaccinare este oricum suficientă. Deși doar o mică parte dintre germanii nu doresc să se vaccineze, numărul acestora este totuși în creștere - mai spun oficialii landurilor.

Gradul de disponibilitate pentru vaccinare în rândul oamenilor nevaccinați a continuat să scadă și se situează la 49%, potrivit Universității din Erfurt, care monitorizează la intervale regulate înclinația către vaccinare împotriva COVID-19 a germanilor, intervievând circa 1.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 74 de ani. Cele mai recente date sunt influențate de faptul că mai mult de jumătate dintre oamenii intervievați fuseseră deja vaccinați cel puțin o dată, prin urmare au fost excluși din calcul. Cei pentru care era important să se vaccineze și care au avut posibilitatea de a face acest lucru sunt deja imunizați şi sunt excluși din aceste statistici - precizează autorii investigației.

Având în vedere, între altele, timpul tot mai mic de așteptare în centre și la medicii de familie, coordonatorul landurilor pentru vaccinare, Daniel Stitsch, a îndemnat cetățenii să se vaccineze. "Cifrele noastre de vaccinare sunt bune, dar nu sunt încă suficiente pentru un succes de durată" - a spus social-democratul miercuri, la Kaiserslautern.
În prezent, numărul persoanelor care așteaptă o programare pentru vaccinare a scăzut la mai puțin de 90.000 - a spus acesta, subliniind că guvernul se așteaptă ca înainte de sfârșitul verii oricine dorește să fie vaccinat să poată primi o ofertă de vaccinare.
Revenind în Bavaria, premierul Markus Soder i-a cerut public vicepremierului Hubert Aiwanger, liderul minipartidului "Alegătorii liberi", care guvernează în Bavaria alături de creștin-socialii lui Soder, să justifice de ce nu s-a vaccinat încă împotriva coronavirusului. "Poate îmi spui, te rog, ceva despre motivul pentru care pur și simplu nu vrei să te vaccinezi" - i s-a adresat marți Soder lui Aiwanger după o ședință de cabinet, de față cu reporterii. Cu toate acestea Aiwanger nu s-a lăsat impresionat de presiunea liderului CSU și de cererea publică de justificare. Decizia dacă cineva se vaccinează sau nu este una personală, așa că o revendic și pentru mine" - a replicat reprezentantul Alegătorilor liberi, după cum notează cotidianul "Die Welt".


Etichete (ii)germaniavaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live