Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2021
Vizualizari: 99
Comentează add

În Franţa urmează să fie deschise mai multe linii de producție pentru vaccinuri anti-COVID.

În Franţa, noi linii de producție pentru vaccin

radiojurnal

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - În Franța urmează să fie deschise luna aceasta mai multe linii de producție pentru vaccinuri anti-COVID destinate pieței locale și europene.

Sporirea capacității de producție reprezintă o prioritate, în condițiile în care procesul de vaccinare în Europa a fost până acum relativ lent, iar una dintre cauze o reprezintă întârzierile la livrare din partea producătorilor.


Corespondenţă din Franţa - Reporter: Daniela Coman - Cel puțin șase fabrici care vor produce s-au ambala vaccinuri anti-COVID vor fi în funcționale, în curând, în Franța. De astăzi, subcontractantul Delpharm, o companie puternic susținută de stat, demarează producția de Pfizer într-un orășel din nordul țării. Vor începe cu o serie de loturi test într-o primă fază, pentru a se asigura că totul este la standardele de calitate corespunzătoare, apoi vor trece cât mai rapid la producția de loturi comerciale. După cinci luni de pregătiri și investiții de câteva milioane de euro, mare parte finanțate de stat, totul este gata pentru ambalarea de vaccinuri Pfizer-BioNtech începând într-o altă fabrică situată la aproximativ 100 de km sud-vest de Paris. Substanțele active sosesc din Germania. La mijlocul lunii o altă fabrică franceză va lansa propria producție sub licența Moderna. Este așteptat, de asemenea, cu nerăbdare în cursul verii și vaccinul pe bază ARN Mesager al laboratorului francez Sanofi, care însă până atunci va începe să producă serul american Johnson & Johnson, cu care a semnat recent un parteneriat. Este vorba de sute de milioane de doze, ce vor fi produse până la sfârșitul anului în Franța, ele fiind destinate tuturor țărilor europene.

 

Etichete parisfranţa(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live