Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

14 Ianuarie 2020
Vizualizari: 613
Comentează add

Polițiștii vor avea dreptul să pătrundă în locuinţe sau sedii în apărarea victimelor violenței domestice.

În caz de acte de violență domestică, „polițiștii vor putea intra în casă”

alina-darie-vaslui

Arhivă foto: Agerpres.

De la sfârşitul lunii, aceştia vor avea puteri sporite, odată cu intrarea în vigoare a unei legi care le dă dreptul să intre în locuinţele suspecţilor fără acordul proprietarilor.

Din Vaslui, unde violenţa domestică atinge cote nedorite, transmite corespondenta RRA Alina Darie. 

Reporter: Prin reglementările din Legea 192 pe 2019, care vor intra în vigoare de la finele acestei luni, polițiștii vor putea interveni mult mai prompt în apărarea victimelor violenței domestice. Dacă în trecut oamenii legii ajungeau la uşa agresorului, dar nu aveau dreptul de a pătrunde în locuinţă imediat pentru salvarea victimei, acum legea s-a schimbat. 

Petru Perdun, şef Serviciu Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Vaslui: Legea ne dă voie nouă să pătrundem în locuința oricărei persoane fizice fără acordul acesteia și/ori în sediul unei persoane juridice fără acordul reprezentantului dacă în actul de sesizare se indică în mod expres că a avut loc sau are loc, sunt două chestii distincte, un act de violență domestică. Este o chestie foarte importantă, pe care trebuie să o știe lumea.

De asemenea, poliţiştii pot acum să emită ordine de protecție provizorii și să ia pe loc măsuri împotriva agresorilor din familii.

Petru Perdun: Poate să dispună mai multe măsuri: poate să evacueze temporar din locuință pe agresor, chiar dacă are dreptul lui de proprietate acolo; poate să stabilească distanță minimă față de locuință; să reintegreze victima și copiii în locuință.

La nivelul județului Vaslui, cazurile de violență domestică sunt destul de dese, mai ales în mediul rural, astfel că modificările legii sunt considerate în favoarea victimelor violenţei domestice.


Etichete violentadomesticaacte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live