Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

28 Martie 2015
Vizualizari: 1152
Comentează add

Potrivit publicaţiei Welt am Sonntag, anchetatorii au găsit la domiciliul lui Andreas Lubitz, copilotul cursei Germanwings, medicamente pentru tratamentul tulburărilor psihice.

În casa copilotului "s-au găsit medicamente pentru tulburări psihice"

radio-romania-actualitati

Rămășitele avionului Airbus A320 prăbușit în Alpii Francezi. Foto: Ministerul Francez de Interne.

Poliţia germană a descoperit "un număr mare de medicamente" destinate tratamentului tulburărilor psihice la domiciliul lui Andreas Lubitz, copilotul suspectat că a provocat deliberat prăbuşirea avionului Airbus A320 al Germanwings în Alpii francezi, antrenând moartea a 149 de persoane în plus faţă de a sa, relatează sâmbătă publicaţia germană Welt am Sonntag, potrivit Agerpres.

În timpul percheziţiilor la apartamentul acestuia din Dusseldorf (vestul Germaniei), anchetatorii au descoperit 'un număr mare de medicamente pentru tratamentul bolilor psihice', relatează şi ediţia duminicală a cotidianului german Die Welt.

La solicitarea agenţiei France Presse, anchetatorii francezi şi germani nu au dorit nici să confirme şi nici să infirme această informaţie.

Copilotul german ar fi avut şi probleme de vedere

Andreas Lubitz se trata la "mai mulţi neurologi şi psihiatri", potrivit publicaţiei Welt am Sonntag, care citează un 'anchetator de rang înalt'.

El ar fi suferit un stres sever şi o stare de deprimare gravă, potrivit documentelor care au ajuns în mâinile anchetatorilor.

Nu există însă niciun element care să indice că Andreas Lubitz (27 de ani) ar fi fost dependent de droguri sau alcool. Nu au fost găsite droguri la domiciliul său.

Copilotul german ar fi avut şi probleme de vedere, după cum relatează în ediţia sa de sâmbătă publicaţia New York Times, citând două surse apropiate anchetei.

El ar fi solicitat la un moment dat tratament pentru probleme de vedere, ceea ce punea în pericol capacitatea sa de a continua să activeze ca pilot.

Posibilele probleme de vedere adaugă un nou element portretului copilotului german de 27 de ani, care lua tratament pentru probleme psihologice şi ascundea aspecte ale stării sale de sănătate de angajator, scrie ziarul american.

Mărturia fostei iubite a copilotului Andreas Lubitz

Fosta iubită a copilotului aflat la bordul aeronavei companiei Germanwings, care s-a prăbuşit marţi în Munţii Alpi având la bord 150 de persoane, a fost citată de un ziar german afirmând că fostul ei iubit, Andreas Lubitz, intenţiona să facă "un gest spectacular", transmite BBC.

Declaraţia femeii a survenit la câteva zile după ce s-a aflat în presă că Andreas Lubitz a lăsat un bilet de adio înainte de a pleca în cursa Barcelona-Düsseldorf.

Tragedia aviatică din Alpii francezi schimbă procedurile de zbor

Nimeni nu va mai rămâne singur în cabina de pilotaj, a promis Lufthansa, care deţine compania lowcost Germanwings.

De altfel, regula a fost introdusă, tot de vineri, de numeroase companii aeriene, iar la Bruxelles sunt propuneri pentru introducerea unei directive europene în acest sens.

La noi, Tarom a anunţat că regula cu două persoane în cabină există demult în manualul cu instrucţiuni de zbor.

Şi cea mai mare companie low cost care operează pe aeroporturile din ţară, Wizz Air, a ţinut să precizeze că şi-a schimbat procedura în urma tragediei din Alpi.

Avionul Germanwings ar fi fost prăbușit intenționat de copilot

Cursa aeriană 4U9525 de la Barcelona la Duesseldorf s-a prăbușit marți, 24 martie, în Alpii francezi, ducând la moartea tuturor celor 150 de oameni aflați la bord.

Autoritățile spun că avionul a coborât în opt minute de la altitudinea de croazieră de 13.000 de metri până la 2.000 de metri.

Procuratura franceză a anunţat că, cel mai probabil, accidentul aviatic de marţi în care au murit 150 de persoane a fost provocat intenţionat, de către copilotul aeronavei Airbus A 320.

Acesta ar fi speculat un moment în care căpitanul a părăsit carlinga, pentru a bloca uşa din interior, înainte de a a da comanda de pierdere rapidă în altitudine.

Citește și: Cronologia tragediei din Alpii francezi.


Etichete accidentAlpii FranceziGermanwingsAndreas Lubitzcopilotmedicamentetulburari psihiceanchetatorineurologiAirbus A320

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live