Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Martie 2015
Vizualizari: 2005
Comentează add

Avionul companiei low-cost Germanwings ar fi fost prăbuşit intenționat de copilot, susţin anchetatorii francezi.

Avionul Germanwings ar fi fost prăbușit intenționat de copilot

radiojurnal

Foto: facebook.com/germanwings.

Procuratura franceză a anunţat că, cel mai probabil, accidentul aviatic de marţi în care au murit 150 de persoane a fost provocat intenţionat, de către copilotul aeronavei Airbus A 320.

Acesta ar fi speculat un moment în care căpitanul a părăsit carlinga, pentru a bloca uşa din interior, înainte de a a da comanda de pierdere rapidă în altitudine.

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit marţi în sudul Franţei a refuzat să dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre accelerată, a spus procurorul care se ocupă de caz, Brice Robin.

Brice Robin a respins ipoteza unui atentat terorist şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi vorba de o sinucidere a copilotului Andreas Lubitz, cetăţean german în vârstă de 28 de ani: "Comandantul Bohr a cerut de mai multe ori accesul în cabina de pilotaj, inclusiv prin interfonul special sau prin lovirea uşii. Copilotul nu i-a răspuns. Echipamentele de la bord au captat însă respiraţia copilotului până în momentul impactului. El era, aşadar, în viaţă şi conştient".

Acţiunile copilotului care au dus la moartea tuturor celor 150 de pasageri nu s-au justificat, mai ales că aeronava era deja la altitudine optimă şi nu existau probleme cu vremea, mai spun anchetatorii.

Aceştia se vor concentra asupra eventualelor motive care l-ar fi putut determina pe copilot să comită un asemenea act: au fost deja contactate autorităţile judiciare germane, pentru a furniza informaţii despre viaţa lui personală, de familie şi profesională.

Video: Imagini de la locul impactului. Sursa: The Guardian.

CNN relatează că Andreas Lubitz era angajatul Germanwings din septembrie 2013 şi că avea puţin peste 600 de ore de zbor.

Avionul Airbus A320, care circula de la Bracelona la Dusseldorf, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă izolată din Alpii Francezi

Anchetatorii au obţinut informaţii importante odată cu recuperarea cutiei negre şi, potrivit procurorului Brice Robin, este exclusă inclusiv varianta unei probleme de sănătate apărută brusc.

Compania Lufthansa, care deţine şi divizia low cost Germanwings, se declară şocată de anunţul procurorilor francezi a căror anchetă arată că, cel mai probabil, copilotul aeronavei Airbus A320 a provocat deliberat prăbuşirea.

După analizarea cutiei negre, la 48 de ore de la prăbuşirea în care au murit toţi cei 150 de pasageri, procurorii au transmis că toate acţiunile copilotului demonstrează intenţia acestuia de a distruge aeronava.  

Famiile victimelor au fost duse astăzi în zona în care s-a prăbuşit aeronava.

Echipele de intervenţie au recuperat o parte din rămăşiţele umane, relatează presa internaţională.

Joi după-amiază, o primă companie low-cost, din Norvegia, a anunţat că impune prezenţa obligatorie, în permanenţă, a două persoane în carlingă, informează France Presse.


Etichete avionGermanwingsAlpii FranceziFrantaGermaniaLufthansapilotcopilotAirbus A 320procurorilowcostprăbusiredeliberataeronavaAndreas LubitzBarcelonaDusseldorf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live