Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

11 Iunie 2020
Vizualizari: 387
Comentează add

La o populație de aproximativ trei ori mai mică decât cea a României, ieri, în urma realizării a 2.300 de teste, au fost descoperite 104 persoane infectate.

În Bulgaria, cazurile de COVID-19 „marchează o tendință îngrijorătoare”

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

În zona UE, unde doar în patru țări - Marea Britanie, Italia, Franța și Spania - s-au înregistrat peste 130.000 de morți, în prezent sunt tot mai puține cazuri noi și se extind măsurile de relaxare.

Există însă și semnale de alarmă că noi focare pot apărea oricând, iar acesta este și cazul Bulgariei, unde autoritățile se gândesc chiar că ar putea fi nevoite să revină la restricții.

În ultima săptămână, cazurile de COVID-19 în Bulgaria marchează o tendință îngrijorătoare. La o populație de aproximativ trei ori mai mică decât cea a României, ieri, în urma realizării a 2.300 de teste, au fost descoperite 104 persoane infectate, o creştere cu 25 faţă de ziua precedentă.

Au apărut trei focare noi, mai multe satele au fost puse sub carantină. În spital, se află 187 de bolnavi, din care 17 la secții de terapie intensivă.

Primul-ministru Boiko Borisov a avertizat că, dacă trei zile la rând cazurile noi vor fi peste 100, va urma înăsprirea măsurilor antiepidemice.

La propunerea inspectorului sanitar principal Anghel Kuncev, guvernul a decis prelungirea stării de urgență până la data de 1 iulie.

Portul măștilor va fi obligatoriu numai în mijloacele de transport. Vor fi puse sub carantină de 14 zile persoanele care vin din țări cu grad înalt de infectare, precum: Suedia, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Belgia, Portugalia, Spania și Italia.


Etichete (ii)cresterecovidbulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live