Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

25 August 2020
Vizualizari: 265
Comentează add

În Belarus se desfăsoară o revoluţie paşnică - declară candidata opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia.

"În Belarus se desfăsoară o revoluţie paşnică"

cristina-grecu

Proteste în Minsk. Foto: Agerpres/EPA.

În Belarus se desfăsoară o revoluţie paşnică - declară candidata opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din capitala Minsk şi alte oraşe din Belarus, pentru a protesta faţă de controversata alegere a preşedintelui Lukaşenko.


Cristina Grecu: Într-un mesaj adresat membrilor Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European, Svetlana Tihanovskaia spune că mişcarea inedită de protest contra preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care intră în a treia săptămână, este o revoluţie paşnică.

Ea afirmă că cei care participă la această acţiune sunt majoritari, iar acţiunea nu este geopolitică, ci democratică. Ea a respins atât calificativele de revoluţie pro-rusă sau antirusă, cât şi cele de revoluţie pro sau antieuropeană; şi, asta, în contextul în care preşedintele Lukaşenko încearcă să prezinte protestele drept un complot occidental care vizează sfera de influenţă rusă.

Ţara mea este în criză - a subliniat opozanta belarusă, şi a amintit de arestări, dispariţii, sau morţi în rândul manifestanţilor. Revendicările noastre sunt simple: alegeri libere şi echitabile - a mai spus Tihnovskaia, afirmând, din nou, că este pregătită pentru negocieri cu autorităţile şi pentru a lua în considerare o mediere din partea organizaţiilor internaţionale, dar solicitând, totuşi, respectarea suveranităţii Belarusului.

(RS)


Etichete belarusprotesteSvetlana Tihanovskaia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live