Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EXCELENTA LA EA ACASĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Februarie 2021
Vizualizari: 253
Comentează add

Australia va deveni prima țară din lume care forțează marile companii tehnologice să plătească pentru conținut de știri. Înțelegerea prevede plata anuală a 23 de milioane de dolari

În Australia, Google va plăti pentru știrile apărute în rezultatele sale

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Compania Google a semnat un acord cu o companie australiană de presă, prin care gigantul tehnologic va plăti pentru a găzdui conținut de știri. Acordul este primul dintr-o serie de astfel de înțelegeri pe care Google urmează să le semneze în contextul unei viitoare legislații locale care va obliga marile companii tehnologice să plătească pentru a găzdui conținut de informații de știri australiene.

BBC transmite că Australia va deveni, prin această legislație, prima țară din lume care forțează marile companii tehnologice să plătească pentru conținut de știri.

Google a anunțat că legea nu este practică, însă, într-o aparentă cedare a poziției, a convenit un acord cu șapte organisme de presă, înțelegere care prevede plata anuală a sumei de 23 de milioane de dolari.

Guvernul australian a anunțat că acordul cu Facebook este foarte aproape de a fi finalizat, în contextul în care veniturile din publicitate au scăzut.

Companiile tradiționale de presă s-au plâns ani la rând că platformele de social media au profitat de informațiile de presă fără însă a plăti pentru acel conținut.


Etichete acordGoogleștiriplată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live