Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 513
Comentează add

Premierul britanic, Boris Johnson, are în vedere o amplă remaniere guvernamentală după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană la finalul acestei luni.

În aşteptarea Brexit-ului

florin-lepadatu

 

Premierul britanic, Boris Johnson, are în vedere o amplă remaniere guvernamentală după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană la finalul acestei luni.

Până la jumătate dintre membrii actualului cabinet şi-ar putea pierde posturile sau ar putea primi alte portofolii.

Premierul a avertizat că nu va mai accepta ca miniştrii să facă turul televiziunilor pentru a-şi promova imaginea în loc să se concentreze pe obiectivele pe care le au.

Din Londra are mai multe informaţii Dan Vasiliu: "Remanierea guvernamentală de luna viitoare a fost deja de numită de presa de la Londra ca fiind "Masacrul de sfântul Valentin", fiind de aşteptat ca mai mulţi dintre actualii miniştri să nu se mai regăsească în componenţa viitorului cabinet.

Printre aceştia se numără ministrul pentru mediul de afaceri Leadsom şi procurorul general Geoffrey Cox.

De asemenea, ministrul apărării Ben Wallace nu este foarte sigur de poziţia sa, în timp ce actualul cancelar al ducatului de Lancaster, Michael Gove, este în cărţi pentru o promovare, el urmând să fie responsabil cu negocierile pentru încheierea unui acord comercial cu Uniunea Europeană.

Premierul Boris Johnson i-a avertizat însă pe toţi miniştrii că trebuie să se concentreze asupra priorităţilor pe care le au în departamentele lor şi să evite pe cât posibil apariţiile media.

Comentatorii politici consideră că această poziţie intransigentă este una menită să sporească autoritatea prim-ministrului asupra guvernului, în timp ce surse din cadrul Downing Street, citate de presa britanică, susţin că Boris Johnson vrea să pună capăt cultului politicienilor celebri.

De asemenea, Boris Johnson a cerut echipei sale să-i reducă numărul de participări la evenimente internaţionale pentru a putea coordona de la Londra politicile post Brexit menite să creeze un echilibru între toate regiunile ţării.

El va susţine un discurs major pe această temă la începutul lunii viitoare când va detalia planurile sale de după ieşirea din Uniunea Europeană.

Surse din Downing Street au lăsat să se înţeleagă că tot în primele săptămâni din februarie Boris Johnson va anunţa şi începerea negocierilor cu Statele Unite pentru încheierea unui acord comercial, negocieri care ar urma să se desfăşoare în paralel cu cele cu blocul comunitar.

Un sondaj de opinie realizat pentru publicaţia "The Observer" sugerează că primele săptămâni de mandat ale lui Boris Johnson au avut un impact pozitiv asupra multor alegători, care se îndoiau de abilităţile lui de lider.

Astfel, 42% dintre respondenţi sunt de părere că premierul face o treabă mult mai bună decât se aşteptau, în timp ce 39% spun că au acum o părere mult mai bună despre Boris Johnson decât aveau înainte de alegerile de luna trecută.

Doar 18% dintre cei chestionaţi consideră că laburiştii ar putea câştiga alegerile viitoare."


Etichete londrabrexit 2020

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live