Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

În Anglia şi Irlanda de Nord au loc alegeri locale

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Theresa May       Foto: Arhivă.

În Anglia şi Irlanda de Nord au loc astăzi alegeri locale, văzute ca un test electoral pentru Partidul Conservator, care a scăzut în sondaje, din cauza haosului politic provocat de Brexit.

În cazul unor rezultate slabe în aceste alegeri şi în cele europene, programate pe 23 mai, este de aşteptat să crească presiunea asupra premierului Theresa May, pentru a-şi anunţa demisia.

Corespondenţă din Londra - Reporter: Dan Vasiliu - În prezent 56% din posturile de consilieri locali sunt ocupate de conservatori, 28% de laburiști, 3% de liberali-democrați și restul de independenți.

Situația s-ar putea schimba însă radical după votul de astăzi, sondajele de opinie indicând faptul că Partidul Conservator ar putea pierde până la 800 de posturi de consilieri locali în ceea ce se consideră a fi un vot de blam la adresa premierului Theresa May și a modului în care a gestionat situaţia Brexitului.

Pe de altă parte, liderul opoziției, Jeremy Corbyn, a acuzat guvernul că a împins comunități întregi înspre sărăcie în momentul în care a decis să taie bugetele locale.

"Sub acest guvern lucrurile se înrăutățesc în țară. Reducerile de fonduri și incompetența au afectat multe comunități și au aruncat serviciile publice în criză. Bugetele locale au fost reduse la jumătate și sărăcia este în creștere", a acuzat Jeremy Corbyn.

" Consiliile conservatoare oferă servicii mai bune - a răspuns premierul Theresa May - rezolvă mai multe probleme locale și taxează mai puțin. Un vot pentru laburiștii este un vot pentru o administrație mai slabă, servicii mai slabe și taxe mai mari", a mai spus Theresa May.


Etichete alegeri localeAngliaIrlanda de NordPartidul ConservatorBrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live