Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Mai 2021
Vizualizari: 287
Comentează add

Medicul Gindrovel Dumitra spune că această modalitate ar putea fi o soluţie, însă există şi probleme legate de unele condiţii care nu pot fi, în prezent, respectate.

"Imunizarea anti-COVID din poartă în poartă ar putea fi o soluție"

radiojurnal

FOTO: facebook.com/ROVaccinare.

Imunizarea anti-COVID a persoanelor din mediul rural rămâne o provocare, iar medicii nu exclud posibilitatea de a merge din poartă în poartă pentru a vaccina oamenii, aşa cum s-a întâmplat în localitatea Ciugud, din judeţul Alba.

Invitat la Radio România Actualităţi, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, Gindrovel Dumitra, a precizat, că această modalitate ar putea fi o soluţie, însă există şi probleme legate de unele condiţii care nu pot fi, în prezent, respectate:


Gindrovel Dumitra: Eu cred că se va ajunge la un moment dat și la această soluție. Problema este destul de delicată pentru că, după cum bine știm, avem foarte multe cerințe mai noi prin care o persoană care este vaccinată trebuie să rămână cel puțin 15 minute într-o sală de așteptare. Ei bine, vaccinarea din poartă în poartă nu permite acest lucru, eu însămi am experimentat, săptămâna trecută, o vizită în teritoriu şi în care am încercat să stau de vorbă cu persoanele care ar trebui să fie vaccinate. Și pot să vă confirm faptul că dacă aș fi avut cu mine vaccin la momentul respectiv, aș fi reușit să vaccinez un număr semnificativ de persoane. Același număr de persoane nu au ajuns în centrul de vaccinare, din păcate, chiar dacă am agreat acest lucru. Deci, probabil că aceasta va fi o alternativă, dar va trebui să ne gândim ca să remodelăm toate criteriile prin care putem să facem acest lucru. În acest moment, consider că încă nu este cazul, câtă vreme centrele de vaccinare au încă doritori, dar s-ar putea ca în curând să fie nevoie să mergem din poartă în poartă.


Realizator: Gindrovel Dumitra a atras, totodată, atenţia, că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia trebuie să rămână vigilentă.

Altfel, ar putea fi doar o problemă de timp până la apariţia celui de-al patrulea val al epidemiei de Covid:


Gindrovel Dumitra: Această relaxare trebuie să fie interpretată cât se poate de corect, pentru că dacă relaxarea va fi totală, și eu observ în acest moment tendințe de relaxare totală, al patrulea val va fi aici. Acoperirea vaccinală din România, în acest moment, nu este suficientă. Doar 15% din populație nu reprezintă o cifră alternativă acceptabilă. Și, mai mult decât atât, pe măsură ce vor începe școlile, pe măsură ce vom avea acele comportamente pe care le-am văzut vara trecută în sezonul estival, din punctul meu de vedere, va fi doar o problemă de timp până când va apărea al patrulea val.

(RS)


Etichete imunizaremedicimediu ruralpoartagindrovel dumitra(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live