Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Noiembrie 2018
Vizualizari: 816
Comentează add

Importanţi reprezentanţi ai clerului din străinătate vin la Bucureşti pentru a participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, programată pentru duminică, pe 25 noiembrie.

Importanţi reprezentanţi ai clerului din străinătate vin la Bucureşti

florin-lepadatu

 

Importanţi reprezentanţi ai clerului din străinătate vin la Bucureşti pentru a participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, programată pentru duminică, pe 25 noiembrie.

Vineri dimineaţă, ajunge în capitală Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului.

Este un context istoric ce nu s-a mai produs în România, de o jumătate de mileniu, după cum relatează Remus Rădulescu: "Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, se va afla pentru a zecea oară în România, dar este prima vizită în cadrul căreia sfinţeşte o catedrală.

Evenimentul se întâmplă după 501 ani de când un alt patriarh al Constantinopolului, Teolipt, sfinţea biserica Mănăstirii de la Curtea de Argeş, în 1517.

Tot vineri, soseşte la Bucureşti şi o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia, care va aduce de la Patras, un fragment din moaştele Sfântului apostol Andrei, mai precis mâna, care va fi cinstită de credincioşii ce vor participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, duminică.

Delegaţiile bisericeşti de la Constantinopol şi din Patras vor fi întâmpinate de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, în Catedrala Patriarhală Veche, unde va avea loc vineri, în jurul orei 13:00, o slujbă de Te Deum."


Etichete Catedrala Mântuirii Neamuluicatedrală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live