Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Aprilie 2021
Vizualizari: 447
Comentează add

"Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic", dezbatere organizată la Palatul Parlamentului.

Importanța geostrategică a M. Negre, contribuția României la Flancul Estic

radio-romania-actualitati

Foto: cdep.ro

Parlamentul a organizat astăzi o dezbatere cu tema "Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic", la care au participat experți în domeniu și reprezentanți ai corpului diplomatic și consular acreditat la București. Cu detalii Cătălin Purcaru:


Reporter: Aderarea României la NATO a însemnat predictibilitate, credibilitate și reforme interne - a declarat secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, subliniind totodată că există în mod cert o conexiune între securitatea prin apartenența la Alianţă și dezvoltarea economică:


Mircea Geoană: Pandemia nu a făcut altceva decât să accelereze diverse tendinţe la nivel global, o intensificare a unor problemelor de securitate mai vechi, amplificate de aceste curente care crează amalgam pe probleme de securitate mult mai vast şi mai complex decât în mod tradiţional.


Reporter: Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, liderul PNL, a arătat că România și-a dovedit atașamentul profund pentru valorile libertății, democrației și statului de drept:


Ludovic Orban: România reprezintă un pol de stabilitate prin participarea sa la misiunile aliată la Marea Neagră şi prin găzduirea pe teritoriul său a structurilor multinaţionale ale Alianţei. Acesta este un angajament pe care țara noastră și l-a asumat pentru apărarea cetăţenilor din regiune.


Reporter: Președintele delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, a arătat că instituția continuă să sprijine Alianța și națiunile democratice, inclusiv prin înființarea unui centru de reziliență democratică:


Sorin Grindeanu: În sensul întâririi rezilienţei la nivelul societății față de interferența ostilă a actorilor externi în funcționarea instituțiilor și proceselor democratice.


Reporter: Apărarea colectivă rămâne principalul obiectiv al Alianței Nord-Atlantice - a transmis ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, la dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului.

(RS)


Etichete palatul parlamentuluigeostrategiemarea neagraromaniaflanul esticludovic orbanmircea geoana(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live