Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Decembrie 2021
Vizualizari: 705
Comentează add

Specialiştii estimează că în valul 5 al pandemiei de COVID ar putea fi chiar şi 25.000 de infectări noi pe zi.

Implicarea medicilor de familie în valul 5 al pandemiei de COVID-19

radiojurnal

     Foto: Arhivă RRA

Specialiştii în sănătate publică estimează că în valul 5 al pandemiei de COVID ar putea fi chiar şi 25.000 de infectări noi pe zi.

Implicarea medicilor de familie este foarte importantă în acest scenariu, astfel că premierul Nicolae Ciucă a discutat în această dimineaţă cu reprezentanţii lor despre modul în care vor contribui la gestionarea situaţiei.

Sandra Alexiu, din partea unei asociaţii a medicilor de familie, a declarat că aceştia vor susţine în continuare sistemul medical ambulatoriu.


Sandra Alexiu: În valul 5 o să facem ce am făcut și până acum. Am susținut aproape tot ce înseamnă medicină ambulatorie, pentru că știți bine că multe spitale nu au funcționat sau au funcționat doar pe COVID și atunci, foarte mulți pacienți ar trebui să îi vedem și să-i monitorizăm noi, începând chiar din starea de urgență și chiar asta am și spus astăzi primului-ministru, că foarte multe chestiuni birocratice se pot rezolva și noi am putea să câștigăm timp și o să facem exact ce am făcut și până acum. O să ne vedem pacienții, în continuare, zilnic, la cabinete, o să-i testăm atunci când corespund criteriilor de testare.


Realizator: Sandra Alexiu a mai spus că foarte curând va intra în vigoare noul protocol de tratament pentru COVID-19 şi atunci va fi mai clar pentru toată lumea ce trebuie să se facă, inclusiv în ambulatoriu.


Etichete valul 5coronaviruspandemiemedici de familienicolae ciuca(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live