Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2020
Vizualizari: 1078
Comentează add

Asociaţia de management a destinaţiei turistice Delta Dunării atrage atenţia că mai mult de jumătate din industria ospitalităţii riscă să îşi vor suspende activitatea anul acesta.

Impactul pandemiei de coronavirus asupra turismului din Delta Dunării

radiojurnal

 Foto: Arhivă/Irinel Călin.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 martie, ora 8:05:30) - Realizator: Constanţa Comănici - Reporter: Luiza Rosetti
Realizator: Asociaţia de management a destinaţiei turistice Delta Dunării atrage atenţia că mai mult de jumătate din industria ospitalităţii îşi vor suspenda activitatea anul acesta dacă guvernul nu va adopta într-un timp cât mai scurt măsuri suplimentare de sprijinire a agenţilor economici.

Reporter: În mod normal, în această perioadă, pensiunile din rezervaţie aveau cel puţin un sfert din locuri ocupate, pentru că a început pescuitul la ştiucă. Pentru deschiderea sezonului turistic, multe unităţi au contractat credite pentru investiţii al căror scop a fost atragerea turiştilor. Situaţia de urgenţă le-a recesionat activitatea, aşa că pensiunile sunt goale, iar lichidităţile lipsesc din conturile operatorilor turistici.

În lipsa unor măsuri aplicate, precum suspendarea taxelor şi impozitelor îna cest an, dar şi a ratelor la bănci, Asociaţia Delta Dunării spune că anul viitor capacitatea de cazare a rezervaţiei se va reduce la jumătate în cel mai ooptimist scenariu. În acest context, asociaţia reiterează apelul către guvern pentru intervenţii aplicate în domeniul turismului. 


Etichete (ii)deltadunareimpactcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live