Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

1 Aprilie 2015
Vizualizari: 1835
Comentează add

Reprezentanţii IMM-urilor din Arad cer modificarea legislaţiei care permite suspendarea activităţii firmelor de la prima abatere şi acuză ANAF de controale şi sancţiuni abuzive.

IMM-urile din Arad acuză ANAF de abuzuri

ioan-suciu

 Magazin de pâine în Bucureşti. Foto: Ionuţ Iamandi.

Întreprinzătorii privaţi mici şi mijlocii din Arad cer modificarea legislaţiei care permite suspendarea activităţii firmelor de la prima abatere, acuzând ANAF că face controale abuzive şi sancţionează drastic firmele pentru ceea ce ei consideră "abateri minore".

Directorul executiv al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, filiala Arad, Mihaela Breaz spune care ar fi soluţiile dorite.

"Nu aş vrea să se înţeleagă că suntem pentru eliminarea oricăror forme de sancţiuni, dar sancţiunile acestea trebuie să fie aplicate cu un anumit scop, să poată să corecteze un comportament al agentului economic, nu să îl închidă. Ne-am dori ca legea sau sancţiunea, când sunt aplicate, să poată fi aplicate pentru abateri repetate, pentru o gravitate mare a faptei", a spus Mihaela Breaz.

Preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatului Român, Marin Crişan, spune că, din cauza corupţiei generalizate, s-a ajuns în această situaţie.

"Chiar suntem de acord cu unele măsuri luate de ANAF. Multe firme sunt protejate şi atunci se creează o concurenţă neloială şi firmele sănătoase mor", a declarat Marin Crişan.

Vicepreşedintele Confederaţiei Patronatului Român Filiala Arad, Marcel Măinescu spune că agentul economic este foarte vulnerabil în faţa unui angajat care, din diferite motive, poate favoriza uşor un plus în gestiune.

"Statul trebuie să verifice baza de impozitare, care să fie corectă, şi, în rest, nu are ce, pentru că aici se mai pune problema: dacă un angajat al unei firme are boală pe patron, cu zece lei poate să închidă firma", a afirmat Marcel Măinescu.

În urma controalelor efectuate în decursul unei săptămâni, ANAF a închis în Arad 174 de unităţi comerciale pentru neemiterea bonului fiscal şi a aplicat amenzi de aproape patru milioane de lei.


Etichete ştiri vestAradIMMANAFabuzurisancţiuniCNIPMMRMihaela BreazCPRMarin CrişanpatronatMarcel Măinescucomerţabateribon fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live