Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 200
Comentează add

Judecătoarea Amy Coney Barrett a depus jurământul de învestire în cadrul Curţii Supreme, la o ceremonie desfăşurată la Casa Albă.

Îmi voi îndeplini atribuţiile „fără frică sau favoruri”

rador

WASHINGTON, DC - OCTOBER 26: U.S. President Donald Trump stands with newly sworn in U.S. Supreme Court Associate Justice Amy Coney Barrett during a ceremonial swearing-in event on the South Lawn of the White House October 26, 2020 in Washington, DC. The Senate confirmed Barrett’s nomination to the Supreme Court today by a vote of 52-48. Tasos Katopodis/Getty Images/AFP  TASOS KATOPODIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Judecătoarea Amy Coney Barrett a fost învestită la Curtea Supremă, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe peluza de sud a Casei Albe, luni seară, după confirmarea numirii sale de către Senatul SUA.

Mai mulţi senatori republicani au făcut parte din audienţă, printre aceştia numărându-se Ted Cruz din Texas, Mike Lee din Utah, James Lankford din Oklahoma şi Ron Johnson din Wisconsin, transmite CNN.

Evenimentul de luni seară, la care au fost implementate măsuri vizibile de distanţare socială, s-a aflat în contrast izbitor cu cel în care a fost anunţată nominalizarea lui Barrett, etichetat de experţi din sănătate publică drept un eveniment ce a facilitat răspândirea coronavirusului.

Barrett, în vârstă de 48 de ani, urmează să îndeplinească rolul de judecător al Curţii Supreme timp de decenii de acum înainte şi va oferi conservatorilor o majoritate de 6-3 în cadrul înaltei instanţe - ce ar putea avea cosnecinţe dramatice într-o varietate de chestiuni ce ar putea fi aduse în faţa acesteia, inclusiv viitorul legislaţiei intitulate "The Affordable Care Act" şi orice posibile dispute legate de alegerile din 2020.

Evenimentul de depunere a jurământului de către Barrett a avut loc la mai puţin de o oră după ce Senatul a confirmat numirea acesteia, cu 52 de voturi pentru, faţă de 48 împotrivă. "Familia Barrett a cucerit inima Americii. Este extrem de potrivit ca judecătoarea Barrett să ocupe locul unei adevărate deschizătoare de drumuri pentru femei, judecătoarea Ruth Bader Ginsburg", a afirmat Trump, în timp ce Barret zâmbea lângă el.

Trump a spus că se aşteaptă ca instanţa supremă să decidă cu privire la rezultatul alegerilor şi că îşi doreşte ca Barrett să participe la orice caz legat de alegeri, care va ajunge în faţa judecătorilor.

Judecătorul Curţii Supreme Clarence Thomas, îmbrăcat în roba sa neagră, a fost cel care a administrat una dintre cele două depuneri de jurământ pe care trebuie să le îndeplinească judecătorii nou-desemnaţi.

Într-o declaraţie scurtă, Barrett şi-a declarat independenţa faţă de Trump şi de procesul politic, chiar dacă preşedintele se afla în spatele său. "Jurământul pe care l-am depus solemn în această seară înseamnă, în esenţa sa, că îmi voi îndeplini atribuţiile fără frică sau favoruri şi o voi face independent de spectrul politic şi de preferinţele mele personale", a spus Barrett.

După ceremonie, Trump şi Barrett au salutat, de la balconul Casei Albe, oaspeţii prezenţi la ceremonie.


Etichete (ii)investirebarrett

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live