Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

9 Ianuarie 2019
Vizualizari: 512
Comentează add

Exerciţiile de verificare a sistemelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă au fost reluate.

IGSU a testat astăzi semnalul "Alarmă aeriană"

daniela-manuta

Foto: Arhivă.

S-au reluat astăzi exerciţiile de verificare a sistemelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a început aceste exerciţii în august 2017.

Iar de atunci, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, sunt acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.

Sirenele din ţară au emis astăzi semnalul "Alarmă aeriană", care se compune din 15 sunete, a patru secunde, cu pauză de patru secunde între ele.

Acest semnal are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţiei pericolului, iar într-o situaţie reală, când există iminenţa producerii unui atac aerian în zonă, autorităţile le recomandă cetăţenilor să îşi păstreze calmul, să fie pregătiţi pentru evacuare şi să pună în aplicare măsurile dispuse pentru adăpostire.

În România, cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care pot pune în pericol viaţa oamenilor.

Pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, secţiunea Multimedia, galeria audio, puteţi asculta şi descărca sunetele de alarmare publică.


Etichete Exerciţii de verificare a sistemelor de înştiinţareavertizare şi alarmaresituaţii de protecţie civilăreluatealarma aerianaigsu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live