Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Duminică, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Mai 2018
Vizualizari: 683
Comentează add

După ce autorit['ile de la Kiev au anunţat că a fost asasinat, Arkadi Babcenko a apărut viu şi năvătămat o zi mai târziu.

IFJ consideră intolerabilă "afacerea" jurnalistului Arkadi Babcenko

sergiu-stet

 Foto: AGERPRES  

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (IFJ) a declarat joi, 31 mai, că înscenarea asasinatului jurnalistului rus dizident Arkadi Babcenko, care a apărut viu şi năvătămat o zi mai târziu, este "intolerabilă" şi "inadmisibilă".

Agenţia Reuters aminteşte că autorităţile din Ucraina au informat iniţial că jurnalistul ar fi fost împuşcat de mai multe ori în spate marţi, chiar când intra în propriul său apartament din Kiev, capitala Ucrainei, fiind ulterior descoperit de soţia sa într-o baltă de sânge.

După ce s-a anunţat că a fost asasinat, Arkadi Babcenko a apărut miercuri într-o conferinţă de presă a serviciului ucrainean de securitate ţinută chiar pe tema uciderii jurnalistului.

Arkadi Babcenko, în vârstă de 41 de ani, este un critic virulent al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin şi al politicilor lui în Ucraina şi Siria. "Vestea este excelentă, Arkadi Babcenko este în viaţă şi îşi poate continua activitatea ca jurnalist analitic. Cu toate acestea, prin răspândirea de ştiri false privind asasinarea sa, autorităţile ucrainene au afectat grav credibilitatea informaţiei, iar scurta lor conferinţă de presă poate fi foarte uşor considerată o simplă operaţiune propagandistică", a declarat Philippe Leruth, preşedintele IFJ.


Etichete IFJFederaţia Internaţională a JurnaliştilorArkadi BabcenkoPhilippe Leruth

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live