Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Februarie 2015
Vizualizari: 1506
Comentează add

În Valea Jiului ninge puternic la această oră și vizibilitatea este redusă, iar pe DN 66, între Deva și Tîrgu Jiu, se circulă în condiții de iarnă.

Iarna a revenit pe Valea Jiului

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

În Valea Jiului ninge puternic la această oră și vizibilitatea este redusă, iar pe DN 66, între Deva și Tîrgu Jiu, se circulă în condiții de iarnă.  

O porțiune de drum care pune probleme conducătorilor auto, mai ales dacă nu au cauciucuri de iarnă, este Dealul Merișor, la 15 kilometri de Petroșani, unde panta accentuată și succesiunea de curbe pot crea dificultăți în trafic.

La munte, stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri, iar pe pârtiile din  Straja și Parâng se află peste 3000 de turiști. 
 
Salvamontiştii care acţionează în Masivul Vâlcan atrag atenţia turiştilor care practică schiul de tură să evite deplasările la altitudini mai mari de 1.300 de metri, deoarece în zonele cu pantă mai mare de 25 de grade pot să apară avalanşe, din cauză că stratul proaspăt de zăpadă nu este bine fixat.
 
Și în Parîng sunt condiții excelente pentru schi, iar cele două instalații de transport pe cablu funcționează în parametri normali. 
 
Pârtiile de aici sunt destinate atât schiorilor cu experiență, cât și începătorilor, iar pentru cei mici există o pârtie specială de sanie.

Etichete Ştiri VestDN 66Valea JiuluiStrajaschipartiituristizapadatelegondolaMasivul ValcanstatiuniParangLupeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live