Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 168
Comentează add

Cel târziu sâmbătă se va afla dacă şeful statului a găsit o majoritate pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare şi dacă îi va oferi lui Giuseppe Conte un nou mandat.

Ialia - Consultări la Roma privind formarea unui nou guvern

radiojurnal

  Foto: wikipedia

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a început consultări privind formarea unui nou guvern, după denisia premierului Giuseppe Conte

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 ianuarie, ora 22:11) - Realizator: Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a început, în această seară, la Roma, consultări cu principalii lideri politici ai ţării privind formarea unui nou guvern, după denisia de ieri a premierului Giuseppe Conte.

Corespondenta RRA Elena Postelnicu a transmis mai multe detalii.  


Elena Postelnicu: Discuţiile celor doi preşedinţi ai Parlamentului, Maria Elisabetta Casellati de la Senat şi Roberto Fico de la Camera Deputaţilor, cu şeful statului, Sergio Mattarella, au ţinut aproximativ 80 de minute. Între cele două întâlniri, Mattarella a discutat la telefon cu preşedintele onorific Giorgio Napolitano. Cel târziu sâmbătă se va afla dacă şeful statului a găsit o majoritate pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare şi dacă îi va oferi lui Giuseppe Conte un nou mandat complet sau explorativ. Dacă nu va exista un acord în privinţa unui executiv Conte III, va fi necesară o nouă rundă de consultări. Există totodată şi pericolul de alegeri anticipate, la 11 aprilie sau în luna iunie. Pe lângă actuala criză de guvern de la Roma, Italia se confruntă în continuare cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19, 15.204 şi 467 de decese în ultimele 24 de ore, în vreme ce 14 din 20 de regiuni din Peninsulă sunt zone portocalii, cu interzicerea deplasărilor cetăţenilor în afara localităţilor în care se află. În plus, în campania de vaccinare, la peste 1.3000.000 de italieni le-a fost administrată prima doză, iar la 30.000 a doua fiolă, însă persoanele cu vârste de peste 80 de ani vor putea fi imunizate cu o întârziere de patru săptămâni.


Etichete Sergio Mattarellaconsultărinou guverndenisie premierGiuseppe Conte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live