Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Decembrie 2019
Vizualizari: 476
Comentează add

Se apropie sărbătorile şi mulţi români vor pleca în vacanţă, iar poliţia atrage atenţia că ar putea creşte numărul furturilor din locuinţe.

"Hoţii îţi invadează intimitatea"

florin-lepadatu

 Foto Catalin Radu

Se apropie sărbătorile şi mulţi români vor pleca în vacanţă, iar poliţia atrage atenţia că ar putea creşte numărul furturilor din locuinţe.

Pentru a preveni astfel de fapte, până la începutul anului viitor, în toate regiunile ţării se va derula campania "Hoţii îţi invadează intimitatea", prin care oamenii vor afla cum să se ferească de hoţi.

În aceste zile, poliţiştii din Vrancea vor face recomandări populaţiei şi vor oferi materiale informative pe această temă.

Un element de noutate este utilizarea realităţii virtuale, respectiv, folosirea unor ochelari prin care cetăţenii devin "martorii" unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor, odată cu pătrunderea prin efracţie a acestora într-un imobil.

Corespondentul RRA, Gabriel Sava, transmite: "Asigură-te că ai încuiat uşa chiar şi când eşti în casă, montează o încuietoare de calitate, montează un sistem de alarmă, nu transmite informaţii personale pe reţelele de socializare, sunt doar câteva sfaturi pe care poliţiştii ni le dau pentru a nu avea surprize neplăcute din partea hoţilor din locuinţe.

Pentru că numărul furturilor din locuinţe se menţine în continuare ridicat şi reprezintă un procent important din numărul infracţiunilor, Poliţia Română a demarat campania "Hoţii îţi invadează intimitatea".

Cei care vor da curs invitaţiei vor avea ocazia de a fi martori virtuali ai unor situaţii reale.

Astfel cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate."


Etichete Hoţifurtfurturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live