Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 838
Comentează add

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanța a comunicat măsurile pe care hotelierii le vor lua în noul sezon estival pentru ca turiștii să fie în siguranță. #Covid-19

Hotelierii de pe litoral pregătesc sezonul 2020 cu măsuri de protecție

sorin-cealera-constanta

Foto: Arhiva/RRA.

Hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului și sunt gata să introducă măsuri pentru a proteja sănătatea turiștilor și a angajaților, în condițiile restricțiilor impuse de prezența virusului SARS-CoV-2.

În hoteluri, la restaurante și pe plajă, turiștii vor fi obligați să respecte anumite măsuri de distanțare.

Guvernul a anunțat că în funcție de evoluția epidemiei, hotelurile ar putea să înceapă să cazeze turiști după data de 15 mai.

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanța a comunicat măsurile pe care hotelierii le vor lua în noul sezon estival pentru ca turiștii să fie în siguranță.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, iar cazarea se va face preponderent online, pentru a evita aglomerările la recepții. În restaurantele mai mici se va mânca în serii, iar la mese se va sta doar în familie. Tacâmurile vor fi probabil de unică folosință. Şezlongurile și măsuțele de pe plajă vor fi dezinfectate după fiecare turist.


Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța: La plajă vom avea o distanțiere undeva la cinci metri de la umbrelă și șezlonguri pe camera de cazare. La terasă, probabil vom lucra tot cu distanţiere, o distanţiere de patru mese. Trebuie să avem mare grijă ce se va întâmpla pe zonele mai aglomerate. Toată infrastructura unui hotel va fi alta de data aceasta şi mai mult decât atât, trebuie să avem oameni peste tot, oameni care să supravegheze respectarea condițiilor impuse.


Reporter: Se ia în calcul montarea unor porți de dezinfecție și scannere de temperatură la intrările în hoteluri, inclusiv pentru angajații care circulă frecvent în afara acestora.

Departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clienții și vor lucra în echipe restrânse la birouri.

Reprezentanții patronatului le recomandă turiștilor români să aleagă destinațiile interne în acest an, să cumpere pachetele turistice prin vânzători avizați și să aleagă structurile de cazare clasificate.

(RS)


Etichete hotelierilitoralmasuri de protectiecoronavirus(RS)mamaiaconstantasezlonguri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live