Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

9 Aprilie 2015
Vizualizari: 776
Comentează add

Fostul şef ANI, Horia Georgescu şi parlamentarii Theodor Nicolescu şi Marko Attila au fost trimişi în judecată fiind acuzați că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate.

Horia Georgescu, Theodor Nicolescu şi Marko Attila, trimişi în judecată

madalina-verman

DNA: Foto: Ionut Iamandi.

Deputaţii Teodor Nicolescu şi Marko Attila, fostul Preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate - Horia Georgescu, alături de alte 9 persoane au fost trimise azi în judecată de DNA pentru acuzaţii legate de supra-evaluarea unor imobile, în perioada în care ocupau funcţii în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii anticorupţie îi acuză pe mai mulţi foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi pe unii evaluatori, că au produs un prejudiciu de peste 84 de milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că - prin abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune şi în unele cazuri cu luare de mită în formă continuată - cele 12 persoane trimise azi în judecată au emis în 2008 3 titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internationale cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

Scopul acestor demersuri ar fi fost supra-evaluarea imobilelor, ceea ce a adus prejudicii bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase.

Dosarul, precizează un comunicat al DNA, a pornit de la sesizarea ANRP de la începutul acestui an, cu privire la rezultatele unui control al Curţii de Conturi.

În rechizitoriul procurorilor se arată că au identificat şi alte posibile infracţiuni, desprinse din acest amplu dosar, pentru care vor continua ancheta.


Etichete ANRPjudecataDNAHoria GeorgescuTeodor NicolescuMarko Attilaimobilerestituiriprejudiciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live