Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Iunie 2020
Vizualizari: 435
Comentează add

"Hidroxiclorochina nu este cu nimic mai bună decât placebo"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Hidroxiclorochina nu are un efect mai bun decât placebo, în prevenirea infectării cu noul coronavirus, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Minnesota.

BBC amintește că preşedintele american, Donald Trump, a promovat acest medicament ca tratament pentru coronavirus sau pentru prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19.

Cercetătorii au testat 821 de persoane care au fost expuse la virus sau care locuiau într-o gospodărie cu risc crescut de infectare. Ei au descoperit că 11,8% dintre cei care au primit medicamentul au dezvoltat simptome compatibile cu COVID-19, în comparaţie cu 14,3% dintre cei care au primit placebo (diferenţa nu este semnificativă, din punct de vedere statistic).

În privinţa efectelor adverse, 40% dintre cei care au luat hidroxiclorochină, în cadrul studiului, au raportat efecte adverse mai puţin grave - precum greaţă şi disconfort abdominal, în comparaţie cu doar 17% care au raportat efecte adverse, după administrare de placebo.

Coordonatorul studiului, Dr. David Boulware, a afirmat: "Datele noastre arată destul de clar că post-expunere (ca tratament preventiv), acesta nu funcţionează." 

 

Etichete Donald TrumpHidroxiclorochina#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live