Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Mai 2022
Vizualizari: 323
Comentează add

17 atacuri au fost respinse la Doneţk şi Luhansk, în ultimele 24 ore.

Harkov - armata Ucrainei a împins forţele ruse până la graniţă

radiojurnal

  Clădire administrativă din Harkov afectată de atacurile armatei ruse. Foto Serghey Kozlov

Evoluţia situaţiei de securitate este una extrem de dinamică aici, aşa cum au observat toţi cei care urmăresc cu atenţie războiul din Ucraina. În regiunea Harkov, armata Ucrainei a împins forţele ruse până la graniţă, pe direcţia nord şi până la râul Siverskii Doneţ, pe această linie existând bombardamente puternice.

Artileria rusă încearcă astfel să menţină liniile proprii de aprovizionare, chiar dacă s-a mutat pe axa Izium-Donbas. De altfel aici se încearcă, deocamdată fără succes, încercuirea armatei uccrainene care a trecut deja la contraofensivă. Nu mai puţin de 17 atacuri au fost respinse la Doneţk şi Luhansk, în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, fiind distruse echipamente şi unităţi de luptă blindate.

Încă o dată superioritatea armamentului furnizat de aliaţii Ucrainei a făcut diferenţa, la fel ca în luptele din ultima săptămână. Ameninţarea rămâne în continuare la un nivel ridicat pentru Odesa, unde au lovit ieri rachetele armatei ruse. Eforturile concentrate aici vizează crearea unui culoar terestru spre Crimeea, iar Insula Şerpilor, disputată între Ucraina şi Rusia, este vizată ca bază de aprovizionare logistică de către armata rusă.


Etichete atacuri respinseDoneţkLuhanskucrainarusiarăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live