Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2018
Vizualizari: 1177
Comentează add

Cercetători din toată lumea se reunesc, în aceste zile, la Braşov pentru a participa la Conferinţa Internaţională de Fotonică Nucleară.

Hans Klemm, prezent la Conferinţa Internaţională de Fotonică Nucleară

radiojurnal

Cercetători din toată lumea se reunesc, în aceste zile, la Braşov pentru a participa la Conferinţa Internaţională de Fotonică Nucleară.

România a fost aleasă pentru a găzdui cea de-a doua ediţie a evenimentului, ţinând cont că în ţara noastră va funcţiona, de anul viitor, cel mai puternic laser din lume.

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, prezent la conferinţă, a stat de vorbă cu reporterul nostru, Andreea Marin, şi a declarat că imaginea României ar putea fi îmbunătăţită graţie acestui proiect:

Hans Klemm: Cred că este incredibil acest proiect ELI-NP. Vreau să spun că se află la frontiera ştiinţei şi se dezvoltă aici, în România. Românii ar trebui să fie foarte mândri că se întâmplă în Măgurele. În privinţa fondurilor alocate cercetării, cred că problema reprezintă o provocare pentru toate ţările. În SUA încă investim destul de mult în laboratoare şi sistemul universitar. Chiar nu ştiu cât s-a investit aici, dar ar trebui alocaţi mult mai mulţi bani pentru cercetare.

Reporter: Credeţi că acest proiect ELI-NP poate îmbunătăţi imaginea României?

Hans Klemm: O, nici nu se pune problema. De altfel, cred şi că toată această săptămână de conferinţe la Braşov, unde vin oameni de ştiinţă din lumea întreagă, este un alt semn în privinţa adevăratului potenţial al României.


Etichete Conferinţa Internaţională de Fotonică NuclearăELI-NPAmbasadorul Statelor UniteHans Klemm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live