Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

19 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1446
Comentează add

Trei milioane de persoane au fost afectate de seism.

Haiti, la o săptămână după cutremur

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: AFP

În Haiti, la o săptămână după cutremurul devastator cu magnitudinea 7, numărul morţilor e în continuare greu de stabilit. 70.000 de trupuri neînsufleţite au fost înmormîntate, şi 250.000 de persoane sunt rănite, potrivit guvernului din insula caraibeană.

Trei milioane de persoane au fost afectate de seism şi trei sute de mii dintre ele au rămas fără adăpost, arată un bilanţ al Naţiunilor Unite.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut Consiliului de Securitate să suplimenteze numărul căştilor albastre în insulă.

La încheierea unui briefing în faţa Consiliului de Securitate privind vizita sa de şase ore în capitala haitiană devastată de cutremur, secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a declarat reporterilor că a cerut 3500 de militari şi poliţişti în plus pentru misiunea Naţiunilor Unite de menţinerea păcii din Haiti.

Imediat apoi, ambasadorul Franţei la Naţiunile Unite, Gerard Araud, a arătat că se aşteaptă ca în următoarele ore Consiliul de Securitate să adopte un proiect de rezoluţie în acest sens.

Numărul militarilor va ajunge la 8940, iar cel al poliţiştilor 3711.

Consiliul de Securitate ar urma, de asemenea, să examineze mandatul Misiunii ONU din Haiti pentru, potrivit ambasadorului Araud, adaptarea la noua situaţie.

El a adăugat că Parisul a propus o conferinţă internaţională pentru reconstrucţia economică a Haiti, care ar trebui în mod ideal să aibă loc în martie, după o reuniune pregătitoare programată în Montreal luna viitoare.

Între timp, la Washington secretarul apărării Robert Gates, a declarat că militarii americani se află în Haiti pentru ajutorul post-cutremur şi nu pentru a menţine ordinea.


Etichete Dezastrul din HaiticutremurHaitimorţirăniţieconomieSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live