Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

9 Decembrie 2010
Vizualizari: 1580
Comentează add

Un grup de hackeri a creat un soft care facilitează atacurile cibernetice asupra companiilor care şi-au retras susţinerea faţă de siteul WikiLeaks.

Hackerii declară război "duşmanilor WikiLeaks"

cristina-ghioca

Foto: Reuters.

Conflictul dintre susţinătorii siteului de dezvaluiri WikiLeaks şi companiile care nu-l mai vor ca partener se intensifică.

Un grup de hackeri a pus la dispoziţia utilizatorilor un program de perturbare a activitatii online a companiilor care au denuntat contractele cu WikiLeaks.

Aplicaţia a fost descărcată deja de peste 30 de mii de ori dar, între timp, pagina de internet a grupării nu mai poate accesată.

Potrivit BBC, până acum grupul de hackeri a ţintit siteurile companiilor de carduri bancare Visa, PayPal şi Mastercard, iar persoane din interiorul grupării susţin că următoarea vizată este pagina de internet Amazon.

Potrivit unor informaţii de ultima oră, citate de CNN, atacul asupra siteului Amazon ar putea începe în câteva ore.

Un comisar ONU critică presiunile asupra companiilor care oferă servicii WikiLeaks

Înaltul Inaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la presiunile exercitate asupra companiilor care oferă servicii paginii de internet WikiLeaks.

"Sunt îngrijorată de informaţiile referitoare la existenţa unor presiuni asupra unor companii private, printre care şi bănci, companii emiţătoare de carduri bancare, dar şi furnizori de siteuri de internet, pentru ca acestea să îşi închidă liniile de credit pentru donaţii destinate WikiLeaks", a explicat doamna Pillay într-o conferinţă de presă.

Ea a denunţat de asemenea, presiunile pentru a opri găzduirea siteului, anunţă France Presse.

WikiLeaks a publicat recent 250 de mii de documente secrete ale administraţiei americane.

Câteva zile mai târziu, Interpolul a emis un mandat internaţional de arestare pe numele fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, acuzat de viol de catre justitia suedeza.

Julian Assange s-a prezentat marţi dimineaţa de bunăvoie la poliţie pentru a fi informat despre acuzaţiile care i se aduc şi pentru a răspunde la întrebările anchetatorilor.

Ulterior, o instanţă britanică a decis ca Assange să rămână în custodia autorităţilor până la încheierea procesului.


Etichete WikiLeaksJulian AssangeMastercardVisaPayPalAmazonatac cibernetic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live