Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

6 Decembrie 2015
Vizualizari: 979
Comentează add

Premierul Dacian Cioloş şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române au avut o discuţie telefonică despre alocările bugetare pentru anul viitor.

Guvernul va sprijini "în limita posibilităților" proiectele BOR

costi-dumascu

Prim-ministrul Dacian Cioloş. Foto: gov.ro.

Premierul Dacian Cioloş şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, au avut astăzi o discuţie telefonică despre alocările bugetare pentru anul viitor - informează comunicate transmise de executiv, respectiv de Patriarhie. Dialogul are loc în contextul comentariilor din spaţiul public legate de fondurile destinate Bisericii.

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, a declarat într-un interviu acordat postului ProTV, că guvernul consideră prioritară renovarea unităţilor de învăţământ, înaintea cheltuielilor pentru biserici.

Anca Dragu: În acest buget, noi am decis să mergem mai mult pe zona de şcoli, pentru că este o problemă. Avem nenumărate şcoli în România care nu pot primi autorizaţia de funcţionare, nu au toalete în şcoală. Biserica are la dispoziţie venituri proprii şi beneficiază şi de facilităţi fiscale, deci pot fi continuate lucrări de construcţie. De asemenea, se pot atrage şi fonduri europene.

La puţin timp după difuzarea interviului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că, atâta vreme cât bugetul nu a fost aprobat în parlament, nu se poate vorbi despre nealocarea unor sume destinate lăcaşurilor de cult.

Guvernul şi Patriarhia au emis comunicate, în care se arată că discuţia telefonică de astăzi dintre premier şi Patriarh a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar-bugetară prin care trece România.

Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţi condiţiile de educaţie în mediul rural şi calitatea actului medical în spitale, iar premierul Dacian Cioloş a dat asigurări că guvernul României va finanţa proiecte de investiţii importante şi va sprijini, în funcţie de posibilităţi, continuarea lucrărilor la lăcaşele de cult aflate în construcţie.

În proiectul de buget ,la rubrica "lăcaşe de cult", nu este prevăzut niciun leu pentru anul 2016. Documentul conţine, totuşi, o creştere a salariilor acordate personalului clerical şi neclerical.


Etichete Premierul Dacian CioloşPatriarhul Bisericii Ortodoxe Românebugetul pe 2016discuţie telefonicăAnca Dragu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live