Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 August 2020
Vizualizari: 182
Comentează add

"Ştiți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin al familiilor cu copii."

Guvernul va acorda un sprijin părinţilor, în noul an şcolar

florin-lepadatu

Foto: gov.ro

Guvernul va acorda părinţilor, în noul an şcolar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită şcoală pe motive ce ţin de pandemia COVID-19, a declarat, joi, la Petroşani, prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: "Ştiți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin al familiilor cu copii, pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare un părinte la alegere a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Şi pentru începerea școlii vom lua o măsură similară, măsura în schimb va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitatea la localitate ea nu va fi o măsură generală, așa cum a fost, pentru că măsura suspendării școlilor a fost o măsură generală.

Deci va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, vor primi - un părinte - aceeași formă de sprijin de 75%.", potrivit Rador.


Etichete ludovic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live