Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

12 Iunie 2017
Vizualizari: 1010
Comentează add

O nouă schemă de sprijin financiar destinată întreprinzătorilor mici şi mijlocii propusă de Guvernul României.

Guvernul propune o nouă schemă de sprijin financiar pentru IMM-uri

catalin-radu

Guvernul propune o nouă schemă de sprijin financiar destinată întreprinzătorilor mici şi mijlocii, prin care statul ar urma să garanteze până la 50% din credite de cel mult zece milioane de lei accesate pentru investiţii, iar plafonul de garantare poate creşte chiar până la 80% în cazul investiţiilor în proiecte de agrement.

Documentul, aprobat luna trecută de executiv printr-un memorandum, este în dezbatere publică, iar Consiliul Naţional al IMM-urilor îl consideră binevenit.

După cum transmite reporterul nostru Cătălin Radu, care a urmărit o dezbatere pe această temă azi, la Bucureşti, preşedintele consiliului, Ovidiu Nicolescu recomandă, pe lângă alocarea unui buget consistent, stabilirea unor priorităţi şi simplificarea procedurilor de acordare a garanţiilor.

Ovidiu Nicolescu: Un program IMM investiţii este absolut necesar, dar ele trebuie amplificat din punct de vedere al valorii, centrat pe priorităţi, investiţii, fonduri europene, valoarea creditelor şi garanţiilor trebuie corelate în funcţie de tipul priorităţilor, birocraţia redusă şi comisioanele făcute să fie compatibile cu cerinţele cererii pentru credite şi cu practicile actuale.


Etichete guvernsprijin financiarimmovidiu nicolescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live