Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

1 Iulie 2020
Vizualizari: 689
Comentează add

Şeful Guvernului spunea astăzi că acest plan va schimba Strategia de Dezvoltare a României.

Guvernul prezinta noul Plan Național de Investiții și Relansare Economică

petruta-obrejan

Guvernul prezintă peste două ore Planul Național de Investiții și Relansare Economică, într-un eveniment la care va fi prezent și președintele Klaus Iohannis.

Şeful Guvernului spunea astăzi că acest plan va schimba Strategia de Dezvoltare a României.

Noul Plan Național de Relansare Eeconomică va schimba radical Strategia de Dezvoltare a României, o Românie care trebuie să dispună de o economie modernă și competitivă în plan internațional, consideră premierul Ludovic Orban.

Mai mult, modelul de dezvoltare bazat preponderent pe consumul populației și pe creșteri conjuncturale este nu numai depășit, dar împiedică și o creștere durabilă.


Ludovic Orban: Până la sfârşitul săptămânii, toate proiectele de acte normative trebuie elaborate și transmise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a Programului de investiții și de relansare economică, /.../ reclădim România, de fapt o modernizăm.


Reporter: Potrivit noului Plan de Relansare Economică, executivul intenționează să demareze un amplu program de investiții publice pentru realizarea cărora vor fi alocate aproximativ 100 de miliarde de euro în următorii 10 ani, bani care vor proveni atât de la buget, cât și din fonduri europene.

Principalele domenii care vor beneficia de aceste investiții vor fi educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și sectorul energetic.

(RS)


Etichete Guvernnoul Plan Național de Investiții și Relansare Economicăpandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live