Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

11 Ianuarie 2021
Vizualizari: 164
Comentează add

În această săptămână va analiza proiectele prioritare pentru fiecare minister.

Guvernul pregătește bugetul de stat pentru 2021

petruta-obrejan

Foto Agerpres

Guvernul se pregătește pentru redactarea bugetului de stat pentru acest an. Astfel, în această săptămână va analiza proiectele prioritare pentru fiecare minister. Se așteaptă și o decizie privind majorarea salariului minim brut pe țară, proiect amânat, potrivit premierului Florin Cîțu, din cauza lipsei unor avize.

Discutat deja în primă lectură la finalul anului trecut, proiectul privind majorarea salariului minim brut pe țară, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei, s-ar putea aflat săptămâna aceasta în atenția Guvernului. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, salariul minim ar putea crește cu trei procente, însă majorarea nu va fi valabilă și pentru personalul încadrat pe funcții ce solicită studii superioare, al cărui salariu minim va rămâne înghețat la 2.350 de lei, cât era și până acum.

Concret, cei 1,4 milioane de beneficiari vor primi la salariu 40 de lei. Un alt proiect care se află în atenția actualului Cabinet este și cel privind modificarea statutului prefectului și subprefectului. Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, crede că acest statut trebuie schimbat, din înalt funcționar public, în demnitar.

De departe, cea mai stringentă problemă a actualului executiv este realizarea bugetului pentru acest an, protiect pe care premierul Florin Cîţu l-ar dori intrat în dezbaterea Parlamentului până pe 4 februarie. În acest sens, el a cerut membrilor cabinetului său o prioritizare a proiectelor care pot fi cu adevărat susținute de la buget, întrucât, spune Florin Cîțu, în 2021, banii vor fi gestionați cu eficiență și rigurozitate. 

Executivul anunțat că are pe agendă și ordonanța de urgență în baza căreia personalul medical implicat efectiv în vaccinarea populației împotriva COVID-19 va fi plătit suplimentar, cu 100 e lei pe oră medicii și 50 de lei, asistentele medicale.


Etichete (ii)buget2021

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live