Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

21 August 2013
Vizualizari: 1423
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat guvernul că, prin neacordarea de certificate de depozite, îi obligă pe agricultori să îşi vândă cerealele la preţ foarte mic.

Guvernul, "o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului"

carmen-gavrila

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Carmen Gavrilă.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat astăzi guvernul că, prin neacordarea de certificate de depozite, îi obligă pe agricultori să îşi vândă cerealele la preţ foarte mic, pentru că nu pot aştepta până la toamnă, când ar putea obţine mai mulţi bani.

"Am văzut achiziţie de grâu cu 650 - 675 de lei pe tonă, ceea ce înseamnă cam 147 de euro/tonă, vândută în Egipt cu 197 de euro pe tonă. Oare această cartelizare nu ar trebui observată şi de guvern, şi de Consiliul Concurenţei?

"Nu pot să spun decât ori este proastă guvernare, ori ministrul agriculturii, care trebuia să îl informeze pe premier despre consecinţele desfiinţării certificatelor de depozit, a vrut să îi favorizeze pe achizitorii străini de pe piaţa românească".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că exportul de materie primă agricolă la preţuri mici, cum ar fi 147 de euro tona de grâu comparativ cu 150 de euro subvenţia europeană la hectar, nu face decât să sărăcească agricultura românească, ce trebuie reorientată spre exportul de produse finite din zootehnie.

Traian Băsescu a criticat şi ceea ce el a numit numit "lipsa de adaptare a învăţământului românesc la realităţile din agricultură şi, în consecinţă, lipsa de specialişti tineri în acest domeniu".

Întrebat dacă a discutat aceste probleme cu premierul Victor Ponta, preşedintele a afirmat că premierul nu îi mai răspunde la telefon.


Etichete Traian Băsescuguvernagriculturăcertificate de depozitegrâuînvăţământVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live